Se incarca...

Bilete disponibile Nick Cave

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Scrie in sectiunea Fan Report

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Nick Cave. Fii primul care ne lasa un comentariu!


Info

 

Nick Cave (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cintaret, compozitor si lider al formatiei Nick Cave and The Bad Seeds, este un artist polivalent, care s-a manifestat si ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S-a nascut in Warracknabeal, in statul australian Victoria, unde si-a petrecut copilaria. Mama lui este o violonista celebra, iar tatal, profesor de engleza, care i-a stirnit pasiunea pentru literatura, a murit intr-un accident de masina pe cind Nick Cave avea nouasprezece ani, eveniment tragic ce l-a marcat profund pe viitorul artist. In 1976, dupa ter­minarea liceului, Cave s-a inscris ca student la Arte la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renuntat un an mai tirziu, hotarind sa se dedice muzicii (ulterior, in 2008, fosta sa universitate i-a conferit titlul de doctor honoris causa).

Dupa 1980 a trait o vreme la Londra, apoi, pina in 1989, in Berlinul de Vest, iar in prezent locuieste in Marea Britanie, la Brighton and Hove. Prima lui formatie s-a numit The Birthday Party, dar Nick Cave a cunoscut succesul abia cu The Bad Seeds, infiintata in 1984. Celebru in intreaga lume in calitate de compo­zitor si cintaret, a colaborat cu artisti prestigiosi si a luat parte la proiecte dintre cele mai diverse; printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders Cerul deasupra Berlinului.


Ca scriitor, Nick Cave a debutat in 1988 cu volumul King Ink, o antologie de poeme si piese de teatru, urmata in 1997 de King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru scena a povestirii Metamorfoza a lui Franz Kafka si scenariul filmului The Proposition (2005).


Alarma bilete

Primeste notificari despre evenimente viitoare

Vreau sa fiu notificat primul despre evenimentele viitoare, direct pe e-mail.