Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Scrie in sectiunea Fan Report

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Ricchi e Poveri. Fii primul care ne lasa un comentariu!


Info

Ricchi e Poveri la București

 Duo-ul Ricchi e Poveri revine în România la trei ani distanţă de la ultima întâlnire cu fanii români. Hiturile “Sará perché ti amo”, “Mamma Maria” şi “Se m'innamoro” se vor auzi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 12 octombrie. Trupa de care s-a îndrăgostit întreaga Europă în anii ’80, acum formată din Angela Brambati şi Angelo Sotgiu, vine în România cu piese noi. Organizator: Events

 

Proiectul Ricchi e Poveri s-a născut în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componență (Marina a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit şi el trupa în 2016).

 

Sará perché ti amo”, piesa cu care Ricchi e Poveri au participat în 1981 la Festivalul din Sanremo, i-a făcut faimoși: a depăşit graniţele Italiei dominând topurile muzicale din Belgia, Franța, Austria, Germania și Spania. A bătut şi recordul de cel mai vândut single vândut al anului, cu peste 7 milioane de exemplare. 1985 este anul consacrării definitive, trupa câştigă Festivalul din Sanremo cu piesa “Se m'innamoro”.  În cei 50 de ani de activitate muzicală au lansat 17 albume de studio, 15 compilaţii şi au vândut peste 20 de milioane de discuri.

 

Lansat la începutul acestui an, cel mai recent single Ricchi e Poveri e intitulat “Marikita”, o piesă cu ritmuri latino, estivală, cântată în spaniolă şi aleasă de Fausto Brizzi pentru coloana sonoră a filmului “Poveri ma ricchi”. Noua melodie este lansată pe iTunes și distribuită de Sony Music.

 

“Inspirația pentru Marikita mi-a venit într-o seară, acasă, în timp ce mă uitam la televizor. Nu reușeam să găsesc ceva care să mă distragă, doar ştiri. Într-un moment de tristeţe, m-am întors, am luat chitara și s-a legat primul vers. […] M-am gândit să finisez piesa cu ajutorul compozitorului Dario Farina. Marikita înseamnă gărgăriță, mi-a placut ideea de a îmbina ideea de noroc cu muzica” spune Angelo Sotgiu.