Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Primeste notificari cand avem bilete disponibile

Vreau sa fiu notificat primul despre evenimentele viitoare, direct pe e-mail.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Scrie in sectiunea Fan Report

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Rod Stewart. Fii primul care ne lasa un comentariu!


Info

Roderick David "Rod" Stewart CBE (n. 10 ianuarie 1945) este un cantaret si compozitor britanic de origine scotiana si engleza si unul dintre cei mai buni artisti din toate timpurile, dupa ce a vandut peste 100 de milioane de discuri in intreaga lume.

Nascut si crescut in Londra, Stewart locuieste in California si Epping. Dintre toate albumele, el a avut 62 de hituri. 31 dintre ele, au ajuns in top 10, dintre care sase au fost pe locul unu in Marea Britanie. El a avut 16 single-uri in top zece SUA , iar patru dintre acestea au ajuns pe locul intai in Billboard Hot 100.
In ceea ce priveste muzica, Rod Stewart asculta artisti britanici si americani populari din acea vreme, cum ar fi Ewan MacColl, Alex Campbell, Woody Guthrie, Jack Ramblin Elliot, si in special Derroll Adams, artisti care de altfel l-au si inspirat. A inceput sa cante pentru prima data in diverse cluburi din Londra, unde a facut o impresie buna.

In 1968, se intalneste cu chitaristul Jeff Beck, care ii propune o colaborare. Aceasta colaborare l-a adus pe Stewart in prim-plan in momentul lansarii celor 2 albume ale grupului, Truth si Beck-Ola. Insa adevarata cariera muzicala si-o incepe atunci cand isi uneste fortele cu cea mai mare trupa de rock din istorie, magnificii The Faces. Multi ani de atunci, Rod Stewart a facut inregistrari si a mers in turnee cu The Faces, lansand albume si demonstrand ca de-a lungul timpului a progresat, devenind un compozitor de top. Timpul a trecut si Rod si-a dorit sa se faca remarcat si ca artist solo in anul 1971. Succesul nu l-a parasit nici acum.
Printre cele mai cunoscute piese ale lui Rod Stewart, devenite hituri inca din anii '60, se numara "Da Ya Think I'm Sexy?", "Sailing", "Maggy May", "All For Love", “Have you ever seen the rain”, "Baby Jane" si "All For Love", piesa inregistrata in 1993, alaturi de Bryan Adams si Sting pentru coloana sonora a filmului "Cei trei muschetari".

De la obraznicul rocker ce canta prin cluburi, la artistul sofisticat al baladelor, de la trubadurul folk la galagiosul rock & roll , Rod Stewart a fost capabil de a-si schimba stilul iar si iar. Dar un lucru nu s-a schimbat niciodata , puterea lui de a canta. Dupa patru decenii, el este in continuare la fel. De-a lungul carierei, Rod a vandut aproximativ 200 de milioane de discuri in intreaga lume.
Discografie
    
    2008: The Definitive Rod Stewart
    2008: The Early Rod Stewart
    2007: The Complete Great American Songbook
    2007: The Day Will Come
    2006: So Much To Say
    2006: Still The Same… Great Rock Classics Of Our Time
    2005: Thanks For The Memory — The Great American Songbook Vol. IV
    2005: The Early Years
    2005: Rhino Hi-Five: Rod Stewart
    2005: Gold
    2005: Chronicles
    2005: Ain’t That Loving You Baby
    2004: Stardust…The Great American Songbook III
    2004: Stardust – The Great American Songbook Volume III
    2004: Blue Moon
    2003: As Time Goes By
    2003: Encore: The Very Best Of Rod Stewart Vol. 2
    2002: Reason To Believe: The Complete Mercury Recordings