Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Scrie in sectiunea Fan Report

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Spargatorul de nuci. Fii primul care ne lasa un comentariu!


Info

BALETUL PE GHEAŢĂ DIN ST. PETERSBURG “SPĂRGĂTORUL DE NUCI

Spectatorii vor avea șansa să revadă unul din cele mai frumoase povești ale tuturor timpurilor – „Spărgătorul de Nuci”, un spectacol ideal de vizionat alături de întreaga familie. Păstrând elementele baletului clasic, cu o coregrafie dificilă dar spectaculoasă, adaptată mișcărilor specifice patinajului, cu decoruri impresionante și costume fascinante, toate pe muzica compozitorului P.I. Tchaikovsky, fiecare minut din „Spărgătorul de nuci” este o încântare vizuală și auditivă.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg este una dintre cele mai cunoscute instituții culturale ruse. Înființat în 1967, este condus, în prezent, de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ansamblul numără peste 80 de balerini-patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia. Spectacolele balerinilor patinatori sunt atât de populare în întreaga lume încât ansamblul se află, cu foarte scurte pauze, într-un turneu continuu, atingând toate țările importante din Europa și Asia.

 

Conceptul de balet pe gheață a fost creat în 1967 de coregraful Konstantin Boyarsky, care a avut ideea de a transpune arta baletului clasic de pe scenă pe pationar – practic, a combinat baletul cu patinajul artistic. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. A luat astfel ființă  Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, care este și în prezent singurul ansamblu de balet pe gheață cu drepturi pentru această denumire. Ansamblul numără aproximativ 80 de balerini patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia. Din 1995, ansamblul a susținut sute de reprezentanții pe scene de operă și teatru din întreaga lume – SUA, Canada, China, Coreea de Sud, Taiwan, Columbia, Argentina, Olanda, Germania, Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda, România, Turcia, Elveția și altele.