Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment
Tracy  Letts
Regia: Claudiu Goga
Scenografia: Ştefan Caragiu
    
 traducerea: Claudiu Goga şi Ştefan Iacob
(nerecomandat persoanelor sub 14 ani)
 
     distribuţia:
 
Mihaela Arsenescu Werner
Doina Deleanu
Teodor Corban
Tatiana Ionesi
Constantin Puşcaşu
Haruna Condurache
Călin Chirilă
Petronela Grigorescu
Cosmin Maxim
Volin Costin/ Doru Aftanasiu
Ioana Corban
Diana Chirilă
Emil Coşeru
 
 
 
 
   August: Osage County( Acasă, în miezul verii), comedia neagră care are în prim-plan o  familie disfuncţională din Oklahoma a fost jucată de Steppenwolf  în 2007 dar şi pe Broadway (cu tatăl lui Letts în rolul lui Beverly Weston). August: Osage County a câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în  2008, unul dintre ele pentru cea mai bună piesă. Filmul care a avut la bază acest text a avut două nominalizări  la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston şi Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham) precum şi nominalizari la Bafta şi Globurile de aur. 
Tracy Letts este singurul artist care a câştigat atât Premiul Tony pentru interpretare (George din Cui e frică de Virginia Woolf?) cât şi un Premiu Pulitzer.
 
 
Piesa mea este o istorie de familie
 
Nu este simplu să găseşti inspiraţie pentru o piesă nouă. „Facerea” piesei August: Osage County se leagă de dorinţa mea de a scrie pentru  trupa de la Steppenwolf  Theatre Company. Speranţa fiecărui dramaturg este să poată prin scrisul lui să atingă teme universale iar intenţia mea a fost să construiesc o poveste care să cuprindă foarte multă pasiune şi mult adevăr pentru actorii acestei trupe. 
Piesa mea este o istorie de familie. (Când a fost întrebat de ce scrie atât de mult despre familie, Sam Shepard a răspuns: „Ce altceva mai este?”). Politica sistemului tribal ne este comună amândurora. Sper că  August: Osage County va oferi o oportunitate artistică viabilă oricărui teatru de a învăţa că dinamica „familiei” continuă să ne formeze pe noi şi viziunea noastră despre lume.
Harta
  • Teatrul National Iasi - Sala Mare

    Str. Agatha Barsescu
    700074 Iasi

    Strada%20Agatha%20B%C3%A2rsescu%2C%20Ia%C8%99i%2C%20Romania