Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

26 martie:

Evocare Gheorghe Dinică

Farmecul unui maestru

 

Dan Puric în

Suflet Românesc

 

*Bilete reduse pentru pensionari numai fizic la Cinema PRO

 

Dan Puric celebrează românul!

În spectacolul „Suflet Românesc”, lipsa slovei (a cuvântului) întăreşte humorul şi emoţia. Paradoxal!

Suntem obişnuiţi cu multe cuvinte, unele alese, altele nu, care au ca scop să ne transmită un mesaj. Ei bine, Dan Puric, prin absenţa cuvântului, dar cu o calibrare genială a mimicii şi a gesticii, ne introduce în fiinţa personajului său, împreunându-ne cu el, contopindu-ne cu povestea acestui personaj.

În aparenţă personajul este... un român.

În esenţă, printr-o admirabilă cheie de lectură a lui Dan Puric, adevăratul personaj este... Sufletul Românesc! Indiferent de ce corp este îmbrăcat, acest Suflet Românesc, este unic şi irepetabil, prin extraordinara gamă de trăiri, percepţii şi paradoxuri!

Chintesenţa Sufletului Românesc este bunătatea, docilitatea, blândeţea, obedienţa care frizează umilinţa... iar ceea ce, din exterior, poate fi perceput ca o greşeală, este, de fapt, un instinct de auto-apărare la trădare, la neloialitate, la împovărare, la nedreptate, din revoltă!

O performanţă preţioasă, acest spectacol unic în contextul artistic, în care este imposibil ca fiecare spectator să nu se regăsească într-una din nuanţele acestui Suflet Românesc, atât de bine extrapolat de Dan Puric.

Harul marelui actor este şi acela de a balansa această poveste de la un humor acut, desăvârşit, la o emoţie revitalizatoare!

La acest spectacol se râde, se râde copios, se râde incontinuu... dar mesajul este unul plin de speranţă către cele patru zări: iubiţi Sufletul Românesc, aşa cum este el!

În spectacolul „Suflet Românesc”, prin interpretarea magistală a lui Dan Puric, pe orice scenă de teatru se pogoară harul actului artistic!

„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care, intr-o zi, îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca, odată plecat in lume, să-i tămăduiască şi pe alţii.” Dan Puric

 

Duminică 26 martie|ora 18.00|Cinema PRO

Durată: 180 min. (cu pauză)

 

Harta
  • Cinema Pro

    Strada Ion Ghica Nr. 3
     Bucuresti

    Strada%20Ion%20Ghica%2C%20Bucharest%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri