Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Farinelli – Movie Gala

CAND: Joi, 10. Nov 2016, ora 19:00

UNDE: UNMB – Studioul de Opera, Strada Poiana Narciselor 33, Bucuresti

 

INFORMATII ADITIONALE:

 

Proiectul total dedicat conservării și promovării “Noutății Muzicii Vechi”, deschide un nou orizont de experimentare prin cinematografie, restaurarea unui inestimabil instrument din patrimoniul național și un concert de poveste, trei direcții unificate în conceptul celei de-a doua serii: “Movie Gala Clavecinissimo”. Seria prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spații de proiecții din București și se încheie cu un concert de gală organizat la Muzeul Național de Artă al României, în sala Auditorium. Seria “Movie Gala Clavecinissimo“ are ca scop principal strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers - Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Național Peleș. Doritorii își pot achiziționa bilete cu valori variabile și pot dona pe www.earlymusic.ro.

 

Filmul serii de joi, 10 noiembrie, se bazeaza pe existenta reala a personajului Farinelli, care era numele de scena al tanarului artist Carlo Broschi (1705-1782), ce a trait in timpul faimosului compozitor Handel. Pentru a i se pastra vocea, el este castrat de tanar, lucru care o sa-l bantuie pe toata durata existentei sale. In timpul vietii el ajunge un renumit cantaret de opera, impreuna cu mediocrul sau frate Riccardo. Un film dramatic care ne transpune in culisele operelor din acea vreme.

 

Titlu original: Farinelli (Il Castrato)

Regie: Gérard Corbiau

Scenariu: Andrée Corbiau, Gérard Corbiau

Cast: Stefano Dionisi, Enrico lo Verso, Elsa Zylberstein, Jeroen Krabbe, Caroline Cellier, Renaud du Peloux de Saint Romain, Omero Antonutti, Marianne Basier, Pier Paolo Capponi, Graham Valentine, Jacques Boudet, Delphine Zentout, Richard Reeves, Jonathan Fox, Jo Betzing, Karl-Heinz Dickmann, Stefan Mazel, Wolfgang Grindemann

 

Festivaluri si Premii: Academy Awards 1995 (o nominalizare), Globurile de Aur 1995 (un premiu), Premiile Cesar 1995 (doua premii si o nominalizare), Premiile David di Donatello 1995 (un premiu si o nominalizare), Festivalul International de Film de la Karlovy Vary 1995 (o nominalizare), National Board of Review 1995 (un premiu), Palm Springs International Film Festival (premiul publicului)

 

Producție, An: Franța – Italia – Belgia, 1994

Durata: 1 h 51 min

Limba: Franceza, Italiana (cu subtitrare in limba romana)

Harta
  • UNMB Studioul de Opera

    Str. Ştirbei Vodă nr. 33
     Bucuresti

    Strada%20%C8%98tirbei%20Vod%C4%83%2033%2C%20Bucure%C8%99ti%20030167%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri