Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Festivalul Jazz in Church la a patra ediție: 30 martie – 3 aprilie 2016

După trei ediții sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de excepție și o serie de evenimente speciale. Ca în fiecare an, în Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanți ai jazz-ului de avangardă, sau Palle Mikkelborg – vârf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit și așteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, așternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati și Ferenc Nemeth – prezența lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradițională vest-africană și inflexiuni vocale inedite.

Tord Gustavsen va prezenta intr-o formula absolut originala si nebanuita, de trio, cu percutionistul Jarle Vespestad  si vocalista Simin Tander, noul proiect What was said.

Michel Godard impreună cu Bruno Helstroffer si Lucas Niggli ne invită la o calatorie muzicală în timp, in care se regasesc si doua intrumente de sec XVI, serpent si teorba. Un ansamblu cu parfum vintage, patina medievala si  succes contemporan.

Ernst Reijseger si Harmen Fraanje colaboreaza strans si lor li se datoreaza coloane sonore ale unor pelicule asa-zise de nisa, adulate de cinefili si semnate Werner Herzog, admirator constant al lui Rejseger, dar si albume de studio de un rafinament si o estetica indubitabile.

Recitalul lui Edouard Ferlet  de la Bucuresti este un program-omagiu pentru J.S. BACH ce demonteaza orice inhibitie a spectatorului de jazz dinspre clasic. Totodata, o foarte intensa proba de creativitate si virtuozitate ale lui Ferlet, extrem de inspirat in alegerea pieselor si in metamorfozarea lor inspre deliciul urechii.

31 martie, ora 19.00:

Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli 

Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad 

1 aprilie, ora 19.00:

Ernst Reijseger / Harmen Fraanje                                                                  

Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen 

2 aprilie, ora 19.00:

Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth                       

 John Surman / Vigleik Storaas                                                                              

 3 aprilie, ora 19.00:

Toma Dimitriu / Daniel Torres

Edouard Ferlet   

Palle Mikkelborg / Jakob Bro                                                                                 

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucură pt al doilea an consecutiv de Patronajul Excelenței sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveției în România.

Harta
  • Biserica Luterana

    Str. Luterana, Nr. 7
    010161 Bucuresti

    Strada%20Luteran%C4%83%2C%20Bucharest%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri