Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Gala ce marcheaza finalul apoteotic al unuia dintre cele mai mare concursuri de dirijat din lume!

Pe data de 30 septembrie 2017 va avea loc Gala Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti la Ateneul Roman. Un adevarat regal de frumusete si excelenta, gala care va marca finalul celei de-a VIII-a editii a Concursului il va avea ca inivitat special pe tanarul violoncelist Octavian Lup care ne va oferi o lectie de virtuozitate alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu si de 3 dintre cei mai buni tineri dirijori din lume.

Evenimentul marcheaza etapa finala a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti – editia a VIII-a, o competitie deosebit de prestigioasa, dedicata dirijorilor cu varsta pana in 35 de ani. Protagonistii serii vor fi cei 3 finalisti ai competitiei care isi vor demonstra perseverenta, virtuozitatea si abilitatile de leadership, oferind in acelasi timp publicului o experienta unica.

La doar 30 de ani, Octavian Lup se poate mandri cu o cariera exceptionala. Semifinalist al Concursului International George Enescu, Octavian a sustinut numeroase recitaluri si concerte in Romania si in prezent este membru al cvartetului de violoncele „Cellisimo”, prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regală” şi membru al ansamblului „Orchestra Romană de Tineret”.

Editia de anul acesta s-a bucurat de asemenea de sprijinul compozitorului Dan Dediu care a compus o piesa originala special pentru etapa a II-a a Concursului. Elegia minacciosa (con Gnossienne-Mandala) este o miniatură orchestrală ce se articulează pe cinci secțiuni bine delimitate, punând accentul pe o trăire interioară intensă și paradoxală: o stare elegiacă amenințătoare. Un fragment pianistic de gnossienne imaginară, ce parcă plutește în derivă, aduce o boare de artă naivă și nevinovată, dar care ecranează un eveniment neașteptat: din fundul sălii se inițiază o pulsație a tobei mari, care bate întâi ca o inimă, apoi crește monstruos și tragic, asemenea unei siluete înspăimântătoare. Printr-o surdinată perdea de fum a coardelor iese clarinetul, ca un șoricel, și lansează chemări disperate împreună cu flautul, utilizând efectul sunetelor diferențiale în registrul acut. Zadarnic. Cele trei acorduri finale, taie orice speranță, asemenea unei ghilotine.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant in Romania al retelei globale Jeunesses Musicales International. Asociatia desfasoara de peste 14 ani proiecte de anvergura in vederea promovarii Romaniai la nivel international.

Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratie Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati: www.bucharestcompetition.ro

Harta
  • Ateneul Roman

    Str. Franklin, nr. 1
    010287 Bucuresti

    Strada%20Benjamin%20Franklin%2C%20Bucharest%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri