Date disponibile

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Unde
Rasnov - teren biathlonRasnov, Brasov505400 Rasnov, Romania
Detalii eveniment

Dupa ce anul trecut s-a scris primul capitol din istoria Ghost, povestea merge mai departe, cu editia din 2013. Ghost Gathering Chapter II – The Call For Spirits va avea loc pe 12 si 13 iulie.

Evenimentul isi pastreaza misiunea de a lasa exprimarea artistica si natura sa se contopeasca, oferind publicului alternativa unui week-end experimental imbogatit de o varietate de genuri muzicale, la poalele muntilor. Locatia ramane aceeasi, terenul de biathlon de la baza cetatii Rasnov urmand sa gazduiasca Ghost Gathering.

Reuniunea este organizata de Asociatia OST Cultural Events si Cavalleria Events. Mihnea Cristian Badea, organizator, declara: “Cu Ghost Gathering ne propunem sa facem inca un pas, pe directia pe care am definit-o vara aceasta, dar pe care s-a pornit inca din 2010, cu prima editie OST Mountain Fest.

Ghost Gathering este mai mult decat un eveniment muzical: este, de fapt, un concept in jurul caruia se contureaza, inca de la prima editie, o comunitate de prieteni ce impartasesc valori spirituale comune si sunt animati nu doar de aprecierea pentru diversitatea muzicala ci si de dragostea pentru natura si pentru petrecerea timpului in mijlocul ei.”

Martin Lopez, Steve DiGiorgio, Joel Ekelöf si Kim Platbarzdis prezinta proiectul Soen la Ghost Gathering Rasnov 2013

 

Dupa realizarea unui album cu Amon Amarth si aproape un deceniu alaturi de Opeth, bateristul Martin Lopez si legendarul basist Steve DiGiorgio din Testament, Obituary, Sebastian Bach, Iced Earth si multe alte reusite proiecte, alaturi de talentatii muzicieni Joel Ekelöf si Kim Platbarzdis, formeza in 2010 trupa Soen.

 

Cu sprijinul SpineFarm Records si al producatorului David Bottrill (Tool, Smashing Pumpkins, Muse), Soen lanseaza albumul Cognitive in 2012 si castiga rapid faima mondiala in topurile genului progressive metal. In acelasi an, Soen se alatura turneului de promovare Tragic Idol al formatiei britanice Paradise Lost, apare pe afisul Finnish Metal Expo si in Relentless Garage din Londra la un eveniment organizat de Last.fm. In 2013, supergrupul ajunge in Romania la Ghost Gathering.

 

Ghost Gathering Rasnov a confirmat pana acum alte noua trupe participante la cea de-a doua editie: Universe217 (GR), Larrnakh (HU), Kayno Yesno Slonce (BG), Hathor (RO), Hteththemeth (RO), Chaostar (GR), Irfan (BG), Eye of Solitude (UK) si Kistvaen (RO), formatii venind din sfere particulare ale muzicii contemporane: ambiental, neofolk, neoclassic, black metal sau experimental.

 

Harta
  • Rasnov - teren biathlon

    Rasnov, Brasov
    505400 Rasnov

    Gara%20R%C3%A2%C5%9Fnov%2C%20Strada%20Gr%C4%83dinarilor%2C%20R%C3%A2%C5%9Fnov%20505400%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri