Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

ÎN AFARA JOCULUI
de Sergi Belbel • traducerea Luminița Voina-Răuț

 

Data premierei: 05.04.2014
Locația: Studio “Uţu Strugari”

 

ANA MARIA COJOCARU • ROMEO IOAN • ANA MUNTEANU • PAULA-MARIA FRUNZETTI •CĂTĂLIN URSU

 

Scenografia MIHAI VĂLU
Sound design HOREA CRIȘOVAN
Regia artistică ION–ARDEAL IEREMIA

 

Povestea
Fotbalul, limbajul de stadion, interferează tot mai mult cu realitățile zilei de azi. Criza economică ne faultează, timpul ne arată cartonașul roșu, dacă ești norocos, îți iese un hat-trick în amor și orice ai face, uneori te trezești în offsaid. În offsaid, adică în afara jocului.
Se poate întâmpla oricui, inclusiv personajelor din piesa lui Sergi Belbel, În afara jocului, membrii unei familii din clasa de mijloc atinsă de recesiune. Nu fatal, nu e un caz acut; familia Annei și a lui Pol e, însă, una dintre milioanele de familii care s-au trezit brusc descoperite, lipsite de acea rutină confortabilă – nu luxoasă, ci doar îndestulată -, în afara unui joc din care erau convinși că fac parte. Perioada petrecută pe „banca de rezerve” îi pune față în față, dincolo de clișee, cu toate topicurile societății contemporane. În afara jocului spune cu vervă și umor o poveste care ne este foarte aproape fiecăruia dintre noi, o poveste despre care știm cu toții câte ceva.

 

Autorul
Teatrul lui Sergi Belbel este definit de comentatori ca „teatru la dimensiune umană”.
Sergi Belbel (n. 1963) este una dintre vocile cele mai pregnante ale dramaturgiei spaniole contemporane. A început să joace de la o vârstă foarte tânără. Încă din studenție, scrie teatru, fiind unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai dramaturgiei spaniole apărute după căderea dictaturii lui Franco. Dramaturg multipremiat (Premiul Borne de Theatro, Premiul Național de Dramaturgie, Premiul Național de Literatură Dramatică etc.), piesele sale sunt traduse și jucate nu doar în Spania, ci și în Creta, Norvegia etc. Activitatea sa nu se oprește aici. Scenarist de succes, traducător și regizor, din 2005 este manager al Teatrului Național Catalan și profesor la Institutul de Teatru din Barcelona.

 

Sponsori / Parteneri