Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Dupa Ray Cooney

REGIA: Serban Puiu;

TRADUCEREA: Irina Margareta Nistor;

SCENOGRAFIA: Luana Dragoiescu;

DISTRIBUTIA: Florin Cosulet, Diana Fufezan, Catalin Patru, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacsu, Mihai Coman, Codruta Vasiu/ Cristina Ragos, Veronica Popescu/ Raluca Iani, Cristina Stoleriu

Durata aproximativa: 1h 40min 

Spectacolul montat pe scena Teatrului National din Sibiu este o comedie spumoasa, cu rasturnari de situatie dintre cele mai neasteptate. Avand la baza o reteta aparent simpla, spectacolul lui Serban Puiu se remarca prin precizia aproape mecanica a derularii scenelor in care actorul este pus in prim – plan, intr-un joc plin de forta. Cu siguranta ca aceasta premiera va fi una speciala atat pentru regizor, care aniverseaza zece ani de activitate pe scena Teatrului din Sibiu, precum si pentru actorii care sarbatoresc zece ani de la absolvirea facultatii.

„Incurca-i drace!“ este o adaptare dupa piesa „Out of order“ a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai buna comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic in 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanti autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele in ureche“.

Actiunea spectacolului se desfasoara intr-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy isi da intalnire cu secretara unui lider din opozitie, desi ar trebui sa participe la o sesiune parlamentara importanta. Situatia acestora devine una complicata pentru ca in camera descopera cadavrul unui barbat. Intrucat raportarea acestui incident ar scoate la iveala relatia de adulter dintre cei doi, protagonistii se hotarasc sa ascunda corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, in schimb, peste cap prin interventia altor personaje ce transforma scena intr-una plina de haz si suspans.

 

Harta
  • Teatrul National "Radu Stanca"

    Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2
    550245 Sibiu

    Bulevardul%20Corneliu%20Coposu%2C%20Sibiu%2C%20Romania