Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Le roi danse – Movie Gala

CAND: Miercuri, 9. Nov 2016, ora 19:00

UNDE: Centrul National de Arta Tinerimea Romana – Sala Mare, Strada Johann Gutenberg 19, Bucuresti

 

INFORMATII ADITIONALE:

 

Proiectul total dedicat conservării și promovării “Noutății Muzicii Vechi”, deschide un nou orizont de experimentare prin cinematografie, restaurarea unui inestimabil instrument din patrimoniul național și un concert de poveste, trei direcții unificate în conceptul celei de-a doua serii: “Movie Gala Clavecinissimo”. Seria prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spații de proiecții din București și se încheie cu un concert de gală organizat la Muzeul Național de Artă al României, în sala Auditorium. Seria “Movie Gala Clavecinissimo“ are ca scop principal strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers - Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Național Peleș. Doritorii își pot achiziționa bilete cu valori variabile și pot dona pe www.earlymusic.ro.

 

In fillmul „Le roi danse” Corbiau reia formula din Farinelli – rivalerie artistica si drama sociala – proiectate pe un fundal profund si cateodata excesiv de baroc, prin muzica si costume, dar mai ales prin alegerea cadrului spatial: palataul Versailles. Exista doi protagonisti – personajul din titlu, Ludovic al XIV-lea, regele-soare, manat de doua mari pasiuni – instaurarea monarhiei absolute dupa decade de razboiae civile si religioase si maiestria artistica in arta dansului. Cel de-al doilea personaj este Giambattista Lulli, tanarul din Florenta care ajunge foarte repede sa castige increderea absoluta a regelui, in ciuda opozitiei exprimată de aristocrație.

 

Titlu engleza / romana: The king is dancing / Regele danseaza

Regie: Gérard Corbiau

Scenariu: Eve de Castro, Andrée Corbiau, Gérard Corbiau, Didier Decoin

Cast: Benoît Magimel, Boris Terral, Tchéky Karyo, Colette Emmanuelle, Cécile Bois, Claire Keim, Johan Leysen, Idwig Stephane, Emil Tarding, Jacques François, Caroline Veyt, Ingrid Rouif, Philippe Quercy

 

Festivaluri si Premii: Camerimage 2001 – Golden Frog, Premiile César 2011 (3 nominalizări), Premiile Joseph Plateau 2001 (2 nominalizări)

 

Producție, An: Franța – Germania – Belgia, 2000

Durata: 1 h 55 min

Limba: Franceza (cu subtitrare in limba romana)

Harta
  • Centrul National de Arta Tinerimea Romana

    Str. Johann Gutenberg nr. 19
     Bucuresti

    Strada%20Johann%20Gutenberg%2019%2C%20Bucure%C8%99ti%20030167%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri