Se incarca...

Date disponibile

Detalii eveniment

O NOAPTE LA VENEȚIA... O NOAPTE LA VIENA

Sala Opereta
(Bd. Octavian Goga, nr. 1)

25 NOIEMBRIE 2018, ORA 19.00

Iubitorii de muzică și de frumos vor avea privilegiul de a se bucura într-un singur spectacol atât de operetă cât și de valsuri, toate făcând parte din creația compozitorului Johann Strauss-fiul.

Fiul cunoscutului compozitor de valsuri și dirijor, cu același nume, Johann Strauss (25 octombrie 1825 -3 iunie 1899) calcă pe urmele tatălui său încă de la vârsta de 19 ani când își face debutul în viața muzicală a Vienei. După 1863 cedează conducerea orchestrei cosacrându-și întreaga energie activității componistice și totodată genului muzical opereta.

Dintre cele mai cunoscute titluri de operetă compuse de Johann Strauss-fiul, amintim: Liliacul, Voievodul Țiganilor, O noapte la Veneția, Sânge vienez, etc.

În spectacolul „O noapte la Veneția... O noapte la Viena”, soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” oferă publicului cele mai frumoase momente din creațiile maestrului Johann Strauss- fiul.

Distribuția în ordine alfabetică: Amelia Antoniu, Bianca Ionescu-Ballo, Daniela Bucșan, Alexandru Constantin, Gabriela Daha, Bogdan Lupea, Andrei Pleșca, Stefan Popov, Patricia Seymour, Mediana Vlad, George Ionuț-Vîrban.