Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Un concert-eveniment, un voiaj muzical între Orient și Occident,  la frontiera dintre jazz, rock, muzica clasică și muzica tradițională arabă.

Rabih Abouh-Khalil, legendă a etno-jazz-ului și a muzicii World, vine pentru prima dată la București.

Un concert în care va interpreta cele mai frumoase trio-uri ale sale.

Cu peste 30 de albume la activ, dintre care 23 în calitate de compozitor și lider de grup, la casele de discuri ECMEnja și Harmonia Mundi, Khalil a colaborat cu o pleiadă de muzicieni străluciți, pasionați să mixeze genurile muzicale. Printre aceștia Alexandru Bălănescu, Kronos Quartet, Yo-Yo Ma & Silk Road Ensemble, din randul muzicienilor clasici, sau Joachim Kuhn, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Charlie Mariano, Vincent Courtois, Michel Godard din rândul muzicienilor de jazz.


Abou-Khalil a fost printre primii care a mixat muzică tradițională arabă cu muzică "occidentală": jazz, clasic sau rock, împrumutând de la fiecare ceva, si creînd o muzică originală, care nu cade în păcatul muzicii "fusion". Ca urmare, este savurat cu egală bucurie atât de melomanii de muzică clasică, de jazz sau de rock.

Este adesea asemănat cu Anouar Brahem, cei doi având meritul de a aduce instrumentul-rege al muzici arabe, oud-ul, pepodiumul de concerte din Europa, și de a-l pune la loc de cinste, ca instrument de predilecție al muzicii World. Ce îl deosebește pe Abou-Khalil de Brahem, este tehnica sa, asemănătoare cu cea a chitariștilor de jazz, cu solouri rapide, iar compozițiile sale sunt pline de sentimente luminoase și de umor.

Rabih Abou-Khalil este libanez, crescut în Beirut-ul cosmopolit de dinainte de războiul civil, venit apoi la studii în Europa. Locuiește în Franțași Germania și călătorește în toată lumea. El vine la București alături de doi prieteni cu care cântă de o viață: Luciano Biondini din Italia, despre care se spunecă "țese fantezii la acordeon" și Jarrod Cagwin din Statele Unite la percuții orientale, un artist cu un imens simț melodic.

 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz,

în partenariat cu Ambasada Libanului. Organizator: Fundația Jazz Festivals & Events.

 

Detaliipe pagina www.jazzfanrising.ro

Audio : https://www.youtube.com/watch?v=qa5Up0exnTY

 

« Prețuri bilete:
EARLY BIRD: 70 lei - cat. III / 90 lei - cat. II / 105 lei - cat. I (până pe 3 mai, contingent limitat)
Preț complet: 85 lei - cat. III / 110 lei - cat.II / 125 lei - cat. I”

 

Harta
  • Teatrul National Bucuresti - Sala Studio

    B-dul. Nicolae Balcescu nr. 2
    010051 Bucuresti

    Bulevardul%20Nicolae%20B%C4%83lcescu%2C%20Bucharest%20010051%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri