Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

SCRISORI DE DRAGOSTE CĂTRE STALIN
de Juan Mayorga | traducerea Doina Făgădaru

 

Data premierei: 22.05.2014
Locația: Sala 2
Durata spectacolului: 2h

 

Distribuția:
VICTOR MANOVICI • MĂLINA MANOVICI • DORU IOSIF

 
Scenografia DOROTHEA IORDĂNESCU
Muzica ILDIKO FOGARASSY
Video design LUCIAN MATEI
Light design LUCIAN MOGA

 

Regia artistică ȘTEFAN IORDĂNESCU


 

Povestea
Mai are Stalin ceva de spus în secolul XXI? Cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate? Ce raporturi mai stabileşte astăzi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertăţii?  
Mihail Bulgakov, profund afectat de efectele cenzurii, își găsește un fals debușeu într-o serie de întâlniri ficționale, tragi-comice, cu torționarul, și în același timp, admiratorul său, Iosif Visarionovici Stalin. Dialogul imaginar dintre autorul celebrei cărţi Maestrul şi Margareta şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută.

 

Autorul
Juan Mayorga (n. 1965), licențiat în matematică și filosofie, profesor de dramaturgie, istoria gândirii și sociologie la Școala Regală de Artă Dramatică din Madrid, este una dintre cele mai importante voci ale dramaturgiei europene contemporane. Preocupările sale s-au concentrat mai ales în domeniul folosofiei, istoriei și esteticii. Spectacolele sale îmbină o poetică specială, profund umană, cu analiza hiper-lucidă, uneori iconoclastă, întotdeauna implicată a unora dintre temele esențiale ale civilizației moderne: holocaustul, imigrația, extremismul, discriminarea, condiția intelectualului. Piesele sale (Himmelweg, Mai multă cenușă, Traducătorul din Blumenberg, Visul din Geneva, Grădina arsă, Animale nocturne, Hamelin, Arta interviului, Iugoslavii, Băiatul din ultima bancă, Pacea eternăetc.) au fost recompensate cu numeroase premii și sunt traduse și jucate pe scene din întreaga Europă.

Harta
  • Teatrul National "Mihai Eminescu" Timisoara - Sala 2

    Parcul Civic
    300086 Timisoara

    Timi%C8%99oara%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri