Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta cu mandrie in Premiera in Romania

 

SOMI - The Lagos Music Salon

In urma cu cativa ani, aclamata vocalista si compozitoare Est Africana SOMI, a decis sa se mute din New York City in Lagos (Nigeria) pentru o perioda de 18 luni, in cautarea inspiratiei. Rezultatul: un nou album pe care l-a numit “The Lagos Music Salon”, lansat in August 2014 la labelul  Sony Music/Okeh,  si aterizat direct pe local 1 in clasamentele de Jazz americane. Albumul, care ii prezinta ca si invitati speciali pe Angelique Kidjo, Common si Ambrose Akinmusire, isi deseneaza materialul de la cosmopolitanismul tropical al orasului, la inspiratie instantanee si un urias spirit, fuzionand lumea jazzului, soulului si popului African cu o noua senzatie vocala pe care celebra Vogue Magazine o denumeste simplu ca fiind “Superba!”

 

Nascuta in Illinois (SUA) din parinti emigranti din Rwanda si Uganda, traditiile africane si jazzistice sunt intotdeauna definitorii sunetului ei. Adeseori denumita ca noua Miriam Makeba, prestigioasa revista Jazz Times descrie interpretarile ei live dropout “rafinamentul Ninei Simone combinat cu frumusetea vocala a Diannei Reeves” in timp ce Billboard exclama ca Somi este “plina de eleganta si veneratie… intrutotul captivanta”.

 

“The Lagos Music Salon” este o foarte anticipata urmare a albumului ei de debut “If The Rain Comes First” (ObliqSound) - o admirabila colectie de povesti muzicale personale, ce a debutat la #2 in Billboard World Chart.  The Boston Globe proclama albumul drept “un triumf ce afiseaza o bogata muzicalitate, cu nuante pop si o rara sofisticare" in timp ce The Huffington Post o proclama pe tanara solista drept “noua Nina Simone”. Cantand in engleza si o multime de idiomuri africane, evolutia sa artistica este indiscutabila. Pe masura ce cariera ei s-a lanasta, talentul lui SOMI a atras colaborari si apartii live cu o multitudine de artisti, printre care ii amintim pe Paul Simon, John Legend, Mos Def, Baaba Maal, Billy Childs, Danilo Perez, Idan Raichel si multi altii.

 

De doua ori beneficiara a bursei The Doris Duke Foundation's French-American Jazz Exchange Composers’, Somi a inceput sa exploreze traditiile jazzistice Afro Arabe, alaturi de aclamatul trompetist franco-libanez Ibrahim Maalouf.  Intre timp a terminate inregistrarile la noul ei album ce va aparea in Primava anului acesta, iar in paralel, lucreaza la o opera de jazz despre viata si mostenirea cantaretei si activistei sud africane Miriam Makeba.

 

Larg recunoscuta atat ca artist cat si ca intelectual, SOMI este membra a TED Senior Fellow, membra a Association of Performing Arts Presenters Fellow, a fost Artist-in-Residence la Park Avenue Armory, UCLA's Center for the Art of Performance, The Robert Rauschenberg Foundation and Baryshnikov Arts Center.  Este de asemenea fondatoarea New Africa Live, o organizatie non-profit dedicata celebrarii celor mai buni artisti Africani in arta muzicala, vizuala sau literara. Celebrata, de asemenea, pentru activismul sau, Secretarul General Ban Ki-Moon a rugat-o recent pe Somi sa concerteze la sediul Natiunilor Unite, in comemorarea Zilei Internationale a Victimelor Sclaviei si Traficului TransAtlantic cu Sclavi. Anul trecut, a fost invitata sa cante la Carnegie Hall alaturi de Hugh Masekela, Dave Matthews si Vusi Mahlesela pentru celebrarea a 20 de ani de democratie Sud Africana.

 

Somi si trupa ei continua sa concerteze pe scene internationale in toata lumea. Dar in adancul inimii ei, ea ramane o fata Est Africana care isi iubeste familia, poezia si libertatea.

 

In seara de 13 Aprilie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

 

Somi - voce; Toru Dodo - pian; Liberty Ellman - chitara; Michael Olatuja - bass; Otis Brown III - baterie;

 

Evenimentul “SOMI - The Lagos Music Salon”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta va mai concerta:

 

*   AVISHAI COHEN: 9 Noiembrie 2017, Sala Radio - Bucuresti;

 

 Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. 

 

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=2HSurZyAblk

https://goo.gl/6kNYDe

https://www.youtube.com/watch?v=OWwiBE8IHmw

 

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

Harta
  • Sala Radio

    str. General Berthelot, nr. 60
    010163 Bucuresti

    Strada%20General%20H.%20M.%20Berthelot%2060%2C%20Bucharest%2C%20Romania

Sponsori / Parteneri