Se incarca...

Date disponibile

Detalii eveniment

The Royal Ballet - Manon se vede la Happy Cinema

 

Kenneth MacMillan pune in scena povestea de dragoste tragica a lui Manon si a lui Des Grieux, care este o capodopera a baletului modern, pe muzica lui Jules Massenet.

Fratele lui Manon, Lescaut, doreste sa-si vanda sora celui mai mare ofertant, atunci cand ea il intalneste pe Des Grieux si se indragosteste de el. Cei doi fug la Paris, dar atunci cand Monsieur G.M. ii face o oferta irezistibila lui Manon, ea devina amanta sa pentru o viata de lux.

 Cu incurajarea lui Lescaut, Des Grieux triseaza la jocul de carti incercand sa castige averea lui Monsieur G.M. Acestia sunt prinsi iar Manon este arestata ca fiind prostituata si apoi deportata in New Orleans, urmata de Des Grieux.

 Sursa lui Kenneth MacMillan pentru Manon a fost romanul francez din secolul al XVIII-lea, deja adaptat pentru operă de Massenet si Puccini. Premiera a avut loc la data de 7 martie 1974, cu rolurile principale dansate de Antoinette Sibley si Anthony Dowell. Baletul a devenit rapid o productie principala a repertoriului The Royal Ballet si o piatra de temelie a dansului dramatic.

 Coregrafie: Kenneth MacMillan

Muzică: Jules Massenet

 Durată aproximativă: 2 ore si 35 minute cu două pauze

Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema (la Happy Cinema București în Liberty Center)

 Prețul unui bilet este de 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online

 Website: www.happycinema.ro

Harta
  • Happy Cinema

    Liberty Center, Etaj 2, Strada Progresul 151-171
    050696 Bucuresti

    Liberty%20Center%2C%20Etaj%202%2C%20Strada%20Progresul%20151-171%2C%20Bucure%C8%99ti%20050696%2C%20Romania