Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Happy Cinema București prezintă The Royal Opera House RIGOLETTO – Verdi

Rigoletto este o opera in trei acte de Giuseppe Verdi, bazata pe libretul de Francesco Maria Piave, adaptat dupa melodrama „Le roi s’amuse” (Regele se amuza), scrisa de Victor Hugo. Premiera operei a avut loc pe 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Venetia. Locul si perioada actiunii: Mantova (Italia), in secolul al XVI-lea. Coruptia nevinovatiei se afla în inima tragediei puternice a lui Verdi în productia lui David McVicar pentru Opera Regala.

Rigoletto, bufonul curtii regale si al libertinului duce de Mantua este blestemat de tatal uneia dintre victimele ducelui, pentru rasul sau ireverentios si rautacios. Blestemul pare sa aiba efect cand ducele o seduce pe fiica lui Rigoletto, Gilda.

Productia lui David McVicar evidentiaza cruzimea din inima curtii din Mantua. Printre momentele muzicale ale operei se numara „La donna è mobile”, în care Ducele se mândreste cu lipsa de respect pentru femei. Duelurile rafinate si superbul cvartet Actul III, se împletesc frumos pe masura ce povestea se apropie de final.

MUZICA – GIUSEPPE VERDI

REGIZOR – DAVID MCVICAR

DIRIJOR – ALEXANDER JOEL

RIGOLETTO – DIMITRI PLATANIAS

GILDA – LUCY CROWE

DUCELE DE MANTUA – MICHAEL FABIANO

Durata aproximativa: 2 ore si 45 de minute, cu o pauza

Cantat in italiana, cu subtitrari in limba engleza

Biletele costă 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online. Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema.

 

Trailerul poate fi vazut aici:https://youtu.be/8O-Ey_hvxHw 

Harta
  • Happy Cinema

    Liberty Center, Etaj 2, Strada Progresul 151-171
    050696 Bucuresti

    Liberty%20Center%2C%20Etaj%202%2C%20Strada%20Progresul%20151-171%2C%20Bucure%C8%99ti%20050696%2C%20Romania