Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Violon-Cello" concert spiritual cu violoncelistul Andrei Kivu

Marti, 15 august 2017, orele 20:00 – 21:30

Locatie: Hermitage. urban spiritual hub

Str. Mihai Eminescu, nr. 127, Bucuresti

 

 

Andrei Kivu este violoncelist roman, nascut la 26 Iulie 1970 in Bucuresti. A studiat violoncelul cu Anca Vartolomei si harmonic singing cu David Hykes.

A cantat ca solist acompaniat de Orchestre Royal de Wallonie (Mons, Belgia), New York University Orchestra, Orchestra Nationala Radio Romania, Orchestra "Traditions Musicales Francaises", New European Philharmonic Orchestra. Concertele sale au fost difuzate in direct la numeroase posturi de radio si televiziune precum WNYC (New York, S.U.A.), ABC Australia, Radio France, Radio Suisse Romande si SDRS (Elvetia), ORF (Austria).

A fost invitat sa predea in numeroase rânduri la New York University (S.U.A.), Academia de Muzica “Givat Ram” (Ierusalim, Israel), la “University of Minnesota” (S.U.A.), Cal Arts (California, U.S.A.) si la Academia de Muzic? "Franz Liszt" (Budapesta, Ungaria). De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii si distinctii printre care „2003 International New Music Consortium Award for Outstanding Activities as a Performer, Teacher and Researcher on the New Music”, premiul “Uchimura 2002” (oferit de “UNESCO), "Premiul de Excelen??" al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România si multe altele.

Andrei Kivu este primul violoncelist roman care a cantat Integrala Suitelor de Bach într-un singur concert (Paris, 2009), primul violoncelist roman care a facut si cantat transcriptii pentru violoncel din Sonatele si Partitele pentru vioara de J.S. Bach si, de asemenea, primul (si singurul, pana in momentul de fata) violoncelist român invitat sa cânte la Royal Festival Hall (Londra), MerkinHall (New York), Wiener Konzerthaus (Viena), Onassis Cultural Centre (Atena), Berghain (Berlin) si la mari festivaluri internationale precum Wien Modern (2002, Viena, Austria), Warsaw Autumn (2003 & 2007, Polonia), Parramasala (Sydney, Australia, 2011), Japan Expo (Paris, 2014), SPARK (2008, Minneapolis, S.U.A.) si la CTM Festival for Adventurous Arts (Berlin, 2016).

Repertoriul sau curent include peste 12 ore de muzica, de o mare varietate stilistica: de la Suitele de Bach la muzica contemporana, de avangarda si experimentala. Apare ca solist pe mai mult de 30 de CD-uri si DVD-uri cu o larga distributie internationala, printre colaborarile cele mai onorante numarandu-se aceea realizata cu prestigioasa casa de discuri Mode Records (New York, USA).

Începând din 2009 traieste la Paris. Din 2001 este membru al International School of Ki, iar din 2007 este membru al Harmonic Presence Foundation (New York/Paris).

Programul , unicat în lume (care a avut premiera absoluta pe 22 Aprilie 2017 la Paris), prezentat acum pentru prima data în Romania, combina intr-un mod armonios cele mai frumoase parti ale Suitelor pentru Violoncel, cu cele ale Partitelor si Sonatelor pentru Vioara de J.S. Bach, cel mai profund spiritual compozitor al tuturor timpurilor.
***

Va rugam sa aveti in vedere ca in sala se intra fara incaltaminte.

Mai multe detalii: www.hermitageurban.ro

Harta
  • Hermitage. Urban Spiritual Hub

    Strada Mihai Eminescu 127
     Bucuresti

    Strada%20Mihai%20Eminescu%20127%2C%20Bucure%C8%99ti%2C%20Romania