Festival de Muzica Clasica - Visul unei nopti de vara

Festival de Muzica Clasica - Visul unei nopti de vara  - Tickets

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Festival de Muzica Clasica - Visul unei nopti de vara. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

FESTIVALUL DE MUZICA CLASICA ‘’VISUL UNEI NOPTI DE VARA’’


Sala Mica a Palatului, Bucuresti


21-25 iunie, 2017


 


Traiti magia solstitiului de vara si a noptilor de Sanziene in lumea muzicii clasice!


Festivalul ‘’Visul unei nopti de vara’’ va invita sa va bucurati de magia muzicii clasice intr-o perioada speciala a anului, celebrata prin solstitiul de vara si  noptile de Sanziene. Trei dintre cei mai mari muzicieni ai lumii – pianistii Pascal Roge, Ronan O’Hora si violonistul Alexandru Tomescu vor sustine recitaluri de exceptie pe scena Salii Mici a Palatului din Bucuresti. Acestora li se va alatura Sinziana Mircea, unul dintre cei mai valorosi pianisti romani din tanara generatie.


 


 


PASCAL ROGE


Recital de pian


Miercuri, 21 iunie


 


Biografie:


Pascal Roge este unul dintre cei mai mari pianisti francezi, cu o cariera de peste cinci decenii desfasurata pe cele mai mari scene ale lumii. A concertat  alaturi de cele mai importante orchestre ale lumii, sub bagheta dirijorilor Lorin Maazel, Michael Tilson Thomas, Mariss Jansons, Charles Dutoit, Kurt Masur. Discipol al Nadiei Boulanger, Pascal Roge a studiat la Conservatorul din Paris si a fost laureat al Concursurilor ‘’George Enescu’’ si ‘’Marguerite Long’’, devenind artist exclusiv Decca la numai 17 ani. Pianistul Pascal Roge este unul dintre cei mai apreciati interpreti de muzica franceza, oferind versiuni de referinta pentru lucrari ale compozitorilor  Maurice Ravel, Claude Debussy, Erik Satie sau Francis Poulenc. Aceste inregistrari au fost rasplatite cu prestigioase premii precum doua ‘’Gramophone Awards’’, ‘’Grand Prix du Disque’’ si ‘’Edison Award’’.


Acest recital reprezinta revenirea pianistului Pascal Roge in Romania dupa 50 de ani.


 


Program:


Erik SATIE                           


Gymnopedie Nr. 1  


Gnossienne Nr. 3


 


Maurice RAVEL                                


Sonatine


 


Francis POULENC            


Les soirées de Nazelles


• Préambule


• Le comble de la distinction


• Le cœur sue la main


• La désinvolture et la discrétion


• Le charme enjôleur


• Le contentement de soi


• Le goût du malheur


• L’alerte vieillesse


• Cadence Final


 


Claude DEBUSSY             


Preludes, Caietul I


• Danseuses de Delphes


• Voiles


• Le vent dans la plaine


• Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir


• Les collines d’Anacapri


• Des pas sur la neige


• Ce qu’a vu le vent d’Ouest


• La fille aux cheveux de lin


• La sérénade interrompue


• La cathédrale engloutie


• La danse de Puck


• Minstrels


 


RONAN O’HORA


Recital de pian


Sambata, 24 iunie


 


Biografie:


Reprezentant de marca al scolii pianistice britanice, pianistul Ronan O’Hora a concertat in Europa, SUA, Canada, Asia si Australia, alaturi de mari orchestre precum London Philharmonic, Philharmonia Orchestra, BBC Symphony, Royal Philharmonic, English Chamber Orchestra, Academy of St Martin-in-the-Fields, Hallé Orchestra, Indianapolis Symphony, Zurich Tonhalle, Netherlands Radio Chamber, Florida Philharmonic and Queensland Philharmonic. Discografia sa curpinde peste 30 de discuri sub egida EMI, Virgin Classics, Tring International, Dinemic si Fone. A sustinut concerte in cele mai importante festivaluri din lume precum cele de la Salzburg, Gstaad, Ravinia, Montpelier, Bath, Harrogate si Brno.  Mai mult de 100 dintre concertele sale au fost difuzate de catre BBC Radio 3. Pianistul Ronan O’Hora a castigat numeroase premii, printre care se numara Dayas Gold Medal, Silver Medal - Worshipful Company of Musicians si Premiul ‘’Stefania Niekrasz’’, acordat o data la 5 ani celor mai importanti interpreti ale lucrarilor lui Frederic Chopin.


 


Program:


Hoseph HAYDN                               


Sonata Hob XVI / 48, Do major


 


Arnold SCHOENBERG                    


6 Little Pieces Op 19


 


Ludwig van BEETHOVEN              


Sonata Nr 21 Op 53 "Waldstein", Do major


 


Johannes BRAHMS                        


Intermezzo Op 118 Nr 2, La major


Balada Op 118 Nr 3, sol minor


Intermezzo Op 118 Nr 6, mi bemol minor


 


Franz SCHUBERT                             


Fantezia "Wanderer", D 760, Do major


 


 


ALEXANDRU TOMESCU, vioara


SINZIANA MIRCEA, pian


Recital cameral


Duminica, 25 iunie


 


ALEXANDRU TOMESCU


Un om. O vioara. Aceste doua coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar cand omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naste un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare si densitate sonora, toate menite sa subjuge publicul aflat in sala. Dupa o mai mult decat fructuoasa cariera realizata in Europa si in lume, presarata cu succese in sali precum Théatre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maestri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru a revenit in Romania, unde s-a implicat in organizarea unor turnee nationale de muzica clasica, realizate exclusiv din fonduri private. Angajamentul pe care si l-a asumat in momentul in care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, in 2007 a fost acela de a familiariza un numar cat mai mare de romani cu sunetul splendidului instrument. Dupa o serie aproape neintrerupta de concerte desfasurate in Romania si in lume, numele violonistului si al viorii sale au devenit sinonime perfecte.


 


SINZIANA MIRCEA


In anul 2015, Sinziana Mircea a fost inclusa de Radio Romania Muzical in Top 10 ‘’Cei mai valorosi muzicieni romani sub 30 de ani’’. Tanara pianista a concertat in Statele Unite ale Americii, Japonia, China si Europa, pe scene precum Carnegie Hall, Tokyo Metropolitan Theater, Harbin Concert Hall si St Martin-in-the-Fields Londra. CD-ul sau de debut ‘’Nihil Sine Deo – Nimic fara Dumnezeu’’, publicat sub egida Editurii Casa Radio, s-a clasat pe locul 3 in competitia ‘’Discul de muzica clasica al anului 2016’’. Inregistrari din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio Romania Muzical si cele mai importante radiouri nationale din Europa. De-a lungul timpului, pianista romana a obtinut numeroase premii in competitii nationale si internationale, cel mai recent fiind Premiul de Debut la Miami International Piano Festival Academy (2016). Sinziana Mircea a studiat la Hochschule fur Musik und Tanz Koln, Guildhall School of Music and Drama London si Accademia Pianistica Imola.


 


Program


 


Ludwig van BEETHOVEN                   


Sonata pentru vioara si pian No. 5, Op. 24, Fa Major, ‘’Sonata Primaverii’’


 


Johannes BRAHMS                             


Sonata pentru vioara si pian No. 2, Op. 100, La Major


 


Enrique GRANADOS – Fritz KREISLER


Dans spaniol


 


Manuel De FALLA – Fritz Kreisler


Dans spaniol din "La vida breve"


 


Isaac ALBENIZ – Fritz KREISLER


Malaguena


 


Isaac ALBENIZ


Tango


 


Pablo de SARASATE


Romanta Andaluza


Jota Navarra


Zapateado