HI-Q  - Tickets

HI-Q

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for HI-Q. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

Primii pasi care au dus lanasterea trupei HI-Q au fost facuti in 1995, cind Florin Grozea ii propunea colegului sau de clasa de la liceul Dr. I. Mesota din Brasov sa fie sa fie solistul trupei. Primul negativ este realizat pe 29 iulie 1996, in colaborare cu Misu Barb, iar prima aparitie live are loc in acelasi an, pe 1 octombrie, la Balul Bobocilor liceului amintit mai sus. I

In 16 noiembrie 1996 trupa lanseaza la nivel local prima piesa, "Sfirsit de septembrie", succesul incurajind inceperea lucrului la primul album. Pana la aparitia acestuia,  la inceputul lui 1997 este cooptata in trupa si Dana Nalbaru, astfel ca The very Best of Hi-Q este lansat in formula de trio. Materialul nu a fost lansat decat la nivel local, astfel ca multe biografii nici nu il mentioneaza.

Desi urmeaza o perioada cu numeroase concerte in Brasov, trupa nu se va lansa cu adevarat, la nibvel national,  decat dupa semnarea unui contract cu Roton – NRG !A. Colaborarea se materializeaza prin aparitia la sfarsitul lui 1998 a single-ului Nu pot face nimic, material care ii aduce in atentia mass media si a organiyatorilor nationali de evenimente.

In 1999 apare al doilea album, primul lansat la nivel national, urasQbesc. In 2000 apare si primul clip, Totul va fi bine iar Mihai, Florin si Dana o vor prezenta la Antena 1 emisiunea pentru tineri .. Totul va fi bine.. Hi-Q va lansa in aceeasi vara un al doilea videoclip "E vara mea !" care a devenit  imnul campaniei de vara a postului de televiziune Antena 1.

In iulie 2000 iulie Hi-Q prezinta prima emisiune TV la Antena 1 - "Totul va fi bine !" la Costinesti, urmand ca intre octombrie 2000 si august 2001 sa prezinte  inca 4 sezoane ale aceleiasi emisiunii TV.


In 2001 apare cel de-al treilea abum, "Da muzica mai tare !!!" de pe care s-au realizat 3 videoclipuri: "Cat te iubeam", "Un minut" si "Da muzica mai tare !".


In 2002 apare compilatia Hi-Q noi ! In a doua parte a anului, aparand insa si cel de-al patrulea album - "Pentru Prieteni" de pe care s-au extras 3 videoclipuri: "Tu esti dragostea mea", "Prea departe" si "Dor de tine, dor de noi".


In 2003 are loc prima mare schimbare in cadrul trupei, Dana Nalbaru fiind inlocuita de Nicoleta Dragan. In acelasi an, un alt post de televiziune, Prima, ii alege pe cei de la Hi-Q pentru a compune, produce si interpreteaza imnul showului TV - "Big Brother". Materialul va fi lansat atat ca videoclip cat si pe compilatia Big Brother.


Tot in 2003, trupa lanseaza doua single-uri CD "Dor de tine, dor de noi" si "Mai dulce"


In 2004 apare  albumul O mare de dragoste cu single-urile: "Poveste fara nume", "Gasca mea", "Te-am iubit, dar"


Anul 2006 marcheaza aparitia unui nou album, Razna de pe care au fost alese doua melodii pentru a fi promovate ca single, "Razna" si "Ce bine e!"


In mai 2007 Hi-Q marcheaza 10 ani de la lansarea primului album, materialul Best of / Acustic "De 10 ani va multumim!".
Hit-ul "Buna dimineata" a fost cea mai difuzata piesa romaneasca timp de 13 saptamani un record al anului 2007. In acelasi an apare al doilea single "Poveste fara nume - acustic 2007".


Cei de la Hi-Q au continuat colaborarile cu televiziunea si radioul in diferite formule, atat ca trupa dar si prin proiecte individuale. Astfel, in iernile din 2001 si 2002, Antena 1 a difuzat emisunea Hi-Q noi, din Poiana Brasov, in vara lui 2002, Hi-Q prezinta de la Olimp, pe Antena 1.


In 2003, cei de la Hi-Q parasesc incep colaborarea cu Prima TV si prezinta pe timpul verii, de la Mamaia, emisiunea "Hi-Q noi 2 !". Incep si colaborarile cu radioul, mai exact cu  Radio STAR, din Constanta, pentru ca mai apoi, in octombrie, trupa sa prezinte (pana in februarie 2004) matinalul "FunTastic!" la Radio 21, emisune care va urca in topul audientelor in intreaga tara.


Hi-Q au colaborat cu ACASA TV intre 2004 - 2006 acolo unde Nicoleta, Mihai si Florin vor prezenta mai multe emisuni, amintim aici: "Indragosteste-te de mine", "La agatat de vedete".


In 2006, Nicoleta Dragan e distribuita in serialu "Om sarac, om bogat" realizat si difuzat de PRO TV , in timpc e in toamna aceluiasi an, baietii prezinta emisiunea "Ce bine e" la TVR2.


In 2007, Mihai Sturzu  a prezentat propria emisiune matinala la Antena2 - Desteptare A2


In 2008 Nicoleta Dragan a parasit trupa in urma unor neintelegeri financiare, fiind inlocuita de Anya care fusese descoperita de ceva vreme de cei doi baieti in cadrul unor ceveniment de la Sibiu. Primul clip cu Anya a fost realizat in aprilie 2008 pentru piesa "Asa-s prietenii".


In 2009 a fost lansat primul material Hi-Q la nivel European, single-ul  Lose You, dar si Hello, say Hello, lansat in toamna aceluiasi.


La inceputul lui 2010, Anya paraseste trupa in urma unor neintelegeri cu colegii de trupa.
In aprilie 2010 trupa lasneaza single-ul Ice of You, aceasta fiind si prima piesa inregistrata cu Viky si Georgiana. Dupa despartirea de Anya, Mihai si Florin incearca o noua formula cu doua voci ca backing vocals. Cele doua noi membre Hi-Q au fost alese in urma campaniei nationale “Buna dimineata, te succes!” de la “Neatza” cu Razvan si Dani, matinalul Antenei 1.