strauss2 - Tickets

Festivalul Johann Strauss ed. XVIII

There are no active performances for this event!

Event details

Cea de-a XVIII-a Ediție a Festivalului Johann Strauss duce mai departe tradiția muzicii caracteristice secolului XIX din Viena Imperială, printr-un Concert Extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta marelui dirijor

Horia Andreescu, marți, 17 August, începând cu ora 18:30.

Festivalul Johann Strauss ne va încânta atât prin valsurile și marșurile tradiționale, cât și prin celebrarea a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor George Enescu, sărbătorit în 2021 în România și în întreaga lume.

Festivalul Johann Strauss va raspandi stralucirea si fastul Vienei in inima Bucureștiului incuranjandu-ne să sustinem cultura, să iubim frumosul, să trăim muzica!

Ateneul Român, care nu întâmplător figurează ca monument emblematic al Capitalei, a fost ales ca locație pentru cea de-a XVIII a ediție a Festivalului Johann Strauss. Sub cupola Ateneului Român, ecoul muzicii Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va transforma într-un spațiu deopotrivă elitist și monden.

De peste 150 de ani, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu" dă pulsul vieții muzicale românești. Orice apariție a orchestrei înseamnă un spectacol. Primul ansamblu instrumental al Filarmonicii se prezintă dezinvolt, matur, echilibrat, plin de imaginație și cu un spirit artistic deopotrivă profesionist și energic, care face loc ieșirilor la rampă ale membrilor orchestrei. Fiecare partidă se etalează atunci ca o replică în miniatură a grupului unitar și la final poți pleca acasă păstrând în amintire un solo memorabil.