hegedus-1 - Jegyek

HEGEDŰS A HÁZTETŐN

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Csíki Játékszín: Hegedűs a háztetőn


A 30. Szent György Napok izgalmas színházi produkciókat tartogat a közönségnek! Április 25-én 18 órától a Csíki Játékszín társulata a világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt játssza Erwin Șimșensohn rendezésében.

Az 1964-ben debütált Hegedűs a háztetőn a musical műfaj egyik kiemelkedő alkotása, New York-i ősbemutatója óta folyamatosan játsszák a világ különböző színpadain. A nagysikerű zenés darab története egy kis ukrán faluban játszódik az 1900-as évek elején egy kiélezett történelmi helyzetben. A musical szembe állítja a tradíciók válságát a modernitás kihívásaival, mindezt a kiélezett generációs feszültségek kereszttüzében.

Tevje, a tejesember görcsösen ragaszkodik vallásához és a hagyományokhoz, a változások kora azonban gyökeret ver az ő házában is, és ez felforgatja családja megszokott életét. A békés kis falut ellenségeskedés és zavargások háborítják, a zsidó közösséget a megsemmisülés fenyegeti, kiűzetnek a faluból, ám az újrakezdés reménye tovább élteti a hitet.

Egy muzsikáló hegedűs a kis falu házainak tetején egyensúlyozva húzza el egy közösség örömeit, álmait, szenvedéseit, küzdelmeit és esendőségeit. Hegedűsnek lenni a háztetőn egyszerre titokzatos és kockázatos, a lehetetlen, a különös, az abszurdum megtestesítője, azaz olyan, mint maga az élet.

A szereposztás a Csíki Játékszín oldalán tekinthető meg.


Időpont: 2023. április 25., kedd, 18:00 óra

Helyszín: Tamási Áron Színház nagyterme