istvan-2022 - Jegyek

ISTVÁN, A KIRÁLY ROCKOPERA

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció


Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Vox Humana Kulturális Egyesület és Kovászna Megye Tanácsa 2021-ben együttműködésben hozta létre Erdély legnagyobb és legegyedibb élőzenés produkcióját, az István, a király rockopera székelyföldi változatát, amely méltó megkoronázása lesz az idei nyárnak is. A székelyföldi István, a király produkció egyedisége és kiválósága abban rejlik, hogy kizárólag székelyföldi vonatkozása van a produkciónak, azáltal, hogy a szereplők és az alkotók mind erdélyiek.

Az István, a király az egyik legismertebb magyar rockopera, amelynek zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján. Tartson velünk öt előadásunk egyikén, éljük át együtt újra a magyarságtörténet ikonikus darabját.

Előadások: 2022. augusztus 20–24.

Az előadást dupla szereposztással játsszák, a közel negyven fős szereplőgárdához csatlakozik a hattagú rockzenekar, egy több mint 100 tagú kórus, a 63 tagú tánckar, és a 32 tagú szimfonikus zenekar.

Az előadás a mű szerzői jogait képviselő Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. ötlete alapján és az ők engedélyükkel jön létre.