Jazz @ Bran Castle • editia IV

Jazz @ Bran Castle • editia IV   - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Jazz @ Bran Castle • editia IV . Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Jazz @ Bran Castle • editia IV                         


26-28 August 2016                                                                                      


Fundatia JAZZ FESTIVALS & EVENTS, in parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, organizeaza in perioada 26-28 august 2016 a IV-a editie a FESTIVALULUI JAZZ AT BRANCASTLE, care se va desfasura, ca si precedentele editii, in incinta curtii interioare a Castelului Bran si in Biserica Evanghelica Rasnov.


 


Si editia de anul acesta a festivalului isi propune sa reuneasca mai multi artisti care nu au mai concertat in Romania sau in cadrul festivalului si, dupa caz, in componenta in care vor concerta  cum ar fi: pianistul italian Giovanni Ceccarelli, care va concerta atat solo cat si alaturi de bandoneonistul italian Daniele di Bonaventura intr-un inedit Duo, orga si bandoneon; Giovanni Guidi Trio, introspectivul pianist italian fiind acompaniat de contrabasistul american Thomas Morgan si bateristul portughez João Lobo. In acelasi context se inscrie si  Phronesis, un trio danezo-britanic-norvegian, protagonist al mai multor premii in ultimii ani, care revine in Romania pentru a-si promova albumul “Parallax” nou aparut in luna aprilie 2016; celebrul si neconventionalul trompetist germanMarkus Stockhausen cu proiectul “Quadrivium”, proiect prezentat pentru prima oara in Romania, alaturi de violoncelistul german Jörg  Brinkmann, pianistul si organistul italian Angelo Comisso si bateristul german Christian Thomé si Jacob Young Trio, chitarist norvegian care debuteaza in tara noastra alaturi de percutionistul italian, Paolo Vinaccia, devotat prieten al festivalului, si saxofonistul norvegian Bendik Hofseth.


 


Prezent in Romania la mai multe festivaluri de jazz in ultimii ani, virtuozul pianist italian Stefano Battaglia va urca pe scena festivalului cu doua proiecte: cu trio-ul “In the Morning”, ultimul sau album aparut la ECM si in duet cu clarinetistul german Ulrich Drechsler, impreuna cu care isi va promova albumul “Little Peace Lullaby” in curs de aparitie in luna mai a acestui an.


 


De asemenea, avem placerea de a il readuce pe scena festivalul pe pianistul suedez Bobo Stenson, de aceasta data alaturi de contrabasistul Palle Danielsson si bateristul Jon Christensen - doua figuri remarcabile ale jazz-ului norvegian, cei trei artisti concertand, in premiera, in formula amintita. Din acelasi areal jazzistic norvegian revine si Helge Lien Trio, grup  care in urma cu cativa ani a asteptat la Garana finalul unei ploi torentiale pentru a incanta un auditoriu restrans, binecuvantat cu un recital deosebit care a meritat cu prisosinta asteptarea calmului naturii. 


 


In ambianta baroca a Bisericii Evanghelice Rasnov,  Daniele di Bonaventura, Giovanni Ceccarelli,Markus Stockhausen, Jörg Brinkmann si Angelo Comisso  vor reconstrui sonoritati ale muzicii profane in biserica in doua formule inedite.


 


Cel mai vizitat obiectiv turistic al Romaniei va redeveni pentru cateva zile amfitrionul jazz-ului international.


 


Concertele vor avea loc de vineri pana duminica, incepand cu orele 19.00, in curtea interioara a Castelului Bran si sambata si duminica, de la ora 12:00, respectiv 13:30, in Biserica Evanghelica Rasnov, astfel:


 


Vineri - 26 August


19:00


Bobo Stenson, Palle Danielsson & Jon Christensen


Bobo Stenson – pian / Palle Danielsson – contrabas  / Jon Christensen – baterie


20:00


Giovanni Guidi Trio


Giovanni Guidi – pian / Thomas Morgan – contrabas / João Lobo – baterie


21:00


Phronesis “Parallax


Jasper Høiby – contrabas  / Ivo Neame – pian / Anton Eger – baterie


 


Sambata - 27 August


12:00 – Biserica Evanghelica Rasnov


Daniele Di Bonaventura & Giovanni Ceccarelli


 


19:00 – Castelul Bran


Helge Lien Trio


Helge Lien –pian/ Frode Berg – contrabas/ Per Oddvar Johansen-baterie


20:00


Stefano Battaglia Trio “In the Morning”


Stefano Battaglia – pian / Salvatore Maiore – contrabas  / Roberto Dani – baterie


21:00


Giovanni Ceccarelli Piano Solo


21:30


Daniele di Bonaventura Band’Union


Daniele Di Bonaventura – bandoneon / Marcello Peghin – chitara cu 10 coarde / Alfredo Laviano – percutie / Felice Del Gaudio – contrabas


 


Duminica - 28 August, ora 19:00


13:30 – Biserica Evanghelica Rasnov


Markus Stockhausen,  / Jörg  Brinkmann & Angelo Comisso


19:00 – Castelul Bran


Ulrich Drechsler & Stefano Battaglia “Little Peace Lullaby


Ulrich Drechsler – bass clarinet, basset horn / Stefano Battaglia – pian


20:00


Jacob Young Trio


Jacob Young – chitara electrica / Bendik Hofseth – saxofon / Paolo Vinaccia – percutie


21:00


Quadrivium


Markus Stockhausen – trompeta / Jörg Brinkmann – violoncel / Angelo Comisso – pian / Christian Thomé – baterie


 


Detalii despre componenta formatiilor gasiti pe www.jazzevents.ro, site-ul oficial al festivalului.


 


Parteneri : ANDANTE MUSIC, BANG & OLUFSEN, ART SEVEN, CADMUS AUDIO, GREEN HOURS , FUNDATIA JAZZ BANAT, Jazz Fan Rising Club:


 


Sponsori: SCPA RUBIN MEYER DORU & TRANDAFIR,  COMPANIA DE ADMINISTRARE A DOMENIULUI BRAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES, COMCONTRACTOR, CARPATINA,  GSA.


 


Parteneri media: SAPTE SERI, RADIO ROMANIA, 24  FUN.


 


Organizator: Fundatia Jazz Festivals & Events