ALEXANDROV - The Great Revival   - Bilete

ALEXANDROV - The Great Revival

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre ALEXANDROV - The Great Revival . Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Spectacolul, închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic: Gennady Sachenyuk. 


 


Corul Armatei Roșii este un simbol în sine. În 1928, generalul sovietic Alexandre Alexandrov a adunat opt voci puternice, doi dansatori, un acordeonist și un recitator, într-un grup menit să sporească moralul trupelor care luptau în Orientul Îndepărtat. Acel cor, care îi poartă numele, a tot crescut, a cucerit toate scenele lumii, iar azi numără sute de membri.


 


Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prăbușea în Marea Neagră, în zbor spre Siria, toţi cei aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Roşii - cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar preşedintele Vladimir Putin declară ziua de 26 decembrie zi de doliu național în Rusia. O pierdere imensă pentru cultura rusă, și pentru întreaga lume.


 


Povestea celui mai mare și mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprește însă aici. De la jumătatea anilor ’30 încoace, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanență aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămași au fost luați cu asalt de mii de interpreți consacrați care au vrut să contribuie la reîntregirea corului (mulți dintre ei renunțând la cariere solo promițătoare). Două luni de zile au durat preselecțiile ținute de Ministerul rus al Apărării. Și astfel, în februarie, la Moscova, precum Pasărea Phoenix, Corul Armatei Roşii a renăscut și a susţinut primul său spectacol de după tragedia aviatică din ziua de Crăciun.


 


Membrii vechi şi noi, în uniforme, s-au adunat la Teatrul Armatei Ruse din Moscova, prezentând cele mai cunoscute cântece populare ruseşti în faţa unui public format în cea mai mare parte din militari. "Ansamblul Alexandrov a sprijinit şi inspirat oamenii în perioade dificile, critice, iar astăzi ei înşişi au nevoie de sprijijn", a afirmat adjunctul ministrului rus al Apărării înainte de spectacol. “Cei care au murit vor rămâne în sufletul nostru întotdeauna, vor fi în muzica și dansul nostru. Am adus artiști extraordinar de talentați în noua formulă”


 


Ce rămâne definitoriu pentru toate spectacolele Ansamblului Alexandrov? Muzica lor reprezintă chintesența sufletului rusesc. Acoperă un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiîntâlnit de fineţe a interpretării. Corul este alcătuit din trei secții vocale, tenor, bariton și bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul – se combină cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.


 


Ascultând acest cor al soldaților, se poate retrăi preluarea Palatului de Iarnă sau rebeliunea marinarilor Potemkin. Ei au fost vocea noului URSS - vocea sovieticilor. Odată cu revoluția, Corul Armatei Roșii și-a asumat misiunea să evolueze, să se îmbarce în excursii la nivel mondial, să răspândească mesajul idealului comunist și să atingă spiritul clasei muncitoare a tuturor națiunilor. În 1937, în timpul Târgului Mondial de la Paris, ei au adus acasă primul lor mare succes. După primul lor concert, ei au devenit iubitul societății artistice din Paris de atunci.


 


Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă: zeci de costume lucrate cu migală și talent. Pe scenă vor fi 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka. Turneul internațional din acest an îi portă peste tot în Europa.


 


Istorie:


   • În 1990, Ansamblul Alexandrov a cântat alaturi de Roger Waters, în super-producţia The Wall, concert care a sărbătorit căderea Zidului Berlinului. Au interpretat piesa „Bring The Boys Back Home”.


   • În 1993 ansamblul a ajuns în atenția iubitorilor de muzică pop prin colaborarea cu formația finlandeză "Leningrad Cowboys”. Ansamblul Alexandrov a susținut, alături de finlandezi, un concert în Piața Senatului din Helsinki în fața unui număr impresionant de ascultători, peste 70 000.


   • În anul 2004, membrii corului au susținut un concert de neuitat la Vatican, în fața Papei Ioan Paul al II lea.


   • În 2007, au cântat la sediul Alianţei Nord Atlantice din Bruxelles, iar un an mai târziu au sărbătorit 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.


   • A urmat, în 2009, un recital de o virtuozitate deosebită pe scena concursului Eurovision, organizat la  Moscova.