Britney Spears

Britney Spears  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Britney Spears. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Britney Jean Spears (n. 2 decembrie 1981) este o cantareata de origine americana castigatoare a premiului Grammy, si a 2 premii Emmy, dansatoare, compozitoare, ocazional actrita, producatoare si scriitoare. Britney se naste in Mississippi si are prima aparitie televizata in 1992 ca participant al emisiunii "Star Search". Aceasta isi contnua cariera in cadrul serialului de televiziune numit "The New Mickey Mouse Club" al Disney Channel din 1993 pana in 1994, alaturi de nume precum Christina Aguilera si Justin Timberlake.In 1997,Britney semneaza un contract cu casa de discuri "Jive",lansand albumul de debut ...Baby One More Time in 1999. Albumul debuteaza pe prima pozitie in top Billboard 200, fiind vandut in peste 25 de milioane de exemplare.

Succesul continua odata cu lansarea celui de-al doilea album intitulat "Oops!...I did It Again", transformand-o pe artista intr-un pop icon. In acelasi timp Britney este si cel mai bine vandut artist adolescent al tuturor timpurilor cu peste 50 de milioane de albume vandute pana la 20 de ani conform Guiness Book (Cartea Recordurilor), mass-media atribuindu-i titlul onorofic de "Printesa Muzicii Pop". Britney este si cea mai mult cautata persoana pe internet de la aparitia acestuia.[1]
In 2001 Spears lanseaza albumul Britney, jucand rolul principal in pelicula "Crossroads". Al patrulea album,"In the Zone", lansat in 2003 face din artista prima femeie din lume a erei Nielsen Soundscan cu patru albume clasate consecutiv pe locul 1. Blackout, cel de-al cincilea album semnat Britney Spears, este lansat la finele lui 2007.
Albumul succesor,Circus, e lansat in 2008, direct pe prima pozitie in clasamentul Billboard 200. Hitul "Womanizer" devine cea de-a doua piesa in ultima decada clasata direct pe locul 1 in Billboard Hot 100 in prima zi de la lansare. La sfarsitul anului 2009, Spears lanseaza compilatia de hituri "The Singles Collection", disc ce include cel de-al treilea hit number one intitulat simplu si scurt "3".

Conform grupului Zomba Label Group, Spears a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume (devenind cea mai bine vanduta artista a deceniului trecut), si peste 210 milioane de discuri single, find astfel una dintre cele mai bine vandute artiste din istoria muzicii. Asociatia Industriei Muzicale Americane (RIAA) clasifica artista in istoria muzicala americana ca fiind pe locul al saptelea, fiind cea de-a sasea cea mai bine vanduta artista, cu 36 de milioane de albume vandute pe teritoriul SUA. Succesul castigat ii permite accesul si in alte domenii. Britney este totodata si al treilea artist care a obtinut multiple discuri de diamant la egalitate cu alte legende ale muzicii, precum Michael Jackson, Madonna sau Whitney Houston. De asemenea artista americana a jucat in mai multe filme si seriale de televiziune, a scris doua carti, a incheiat contracte pentru diverse produse, printre care se numara propria linie de parfumuri si jocul creat pentru consola Nintendo, Sony Playstation 2 si PC numit „Britney's Dance Beat”.

Pana in prezent Britney Spears a reusit sa aibe zece single-uri, care au ajuns mondial pe primul loc: "...Baby One More Time" (1999), "(You Drive Me) Crazy" (1999), "Born to Make You Happy" (1999), "Oops! … I Did It Again" (2000), "Me Against the Music" (2003), "Toxic" (2004), "Everytime" (2004), "Womanizer" (2008), "S&M Remix" (2011), "Scream & Shout" (2012).
Cinci dintre single-urile sale ating pozitia fruntasa in SUA: "...Baby One More Time" (1999), "Womanizer" (2008), "3" (2009), "Hold It Against Me" (2011) si "S&M Remix" (2011).
Spears este a treia artista in istorie care a reusit sa atinga pozitia fruntasa in trei decenii consecutive.

In 2012 venitul ei anual a fost de 58 milioane de dolari, facand-o cea mai bine platita femeie din lumea muzicii.