CONCURS INTERNATIONAL GEORGE ENESCU 2021 - ONLINE

CONCURS INTERNATIONAL GEORGE ENESCU 2021 - ONLINE

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre CONCURS INTERNATIONAL GEORGE ENESCU 2021 - ONLINE. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Mai, luna concertelor și recitalurilor Concursului Enescu!

Iubitorii muzicii sunt invitați să urmărească concertele cu orchestră și recitalurile de vioară, violoncel și pian organizate între 13-23 mai, în cadrul celei de-a doua faze a Concursului Internațional George Enescu 2020.

În mod excepțional, din cauza pandemiei de COVID-19, ediția din 2020 a Concursului Enescu s-a desfășurat în două faze. În 2020, Concursul s-a reinventat online, ținând primele două etape ale competiției în format digital, în septembrie. Semifinalele și Finalele, însă, se vor desfășura la București, la Ateneul Român, între 13 și 23 mai, iar biletele au fost puse în vânzare deocamdată pentru vizionarea lor în online. La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului.

Cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor fi prezenți la București, cu respectarea condițiilor sanitare care se impun.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 23 mai – pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto și John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de șase Recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian. Și accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.

Programul Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România, cât și a publicului. Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19. În cazul anulării Concursului din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor.