Ducu Bertzi   - Bilete

Ducu Bertzi

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Ducu Bertzi . Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

In paralel cu scoala generala, a studiat opt ani chitara la scoala de muzica din Sighet. Din clasa a noua, impreuna cu un grup de prieteni, a infiintat grupul Mi bemol rock. Cu aceasta formatie, Ducu Bertzi canta, la serile de dans ale liceului, piese romanesti si din repertoriul unor formatii la moda. Treptat, a renuntat la chitara electrica in favoarea celei acustice, cauza fiind de natura tehnica (lipsa unor statii de amplificare si a instrumentelor de calitate).

Existenta unui cenaclu literar din localitate l-a atras, Bertzi descoperind aici muzica poeziei. La primul festival de poezie si muzica de la Sighet (1973), Bertzi a castigat marele premiu... o valiza. Debutul pe o scena recunoscuta a avut loc in 1976 la Baia Mare, in cadrul manifestarilor organizate de Cenaclul Flacara, unde a activat pana in 1985.

Pana la sfarsitul anului, Ducu Bertzi participa saptamanal la manifestarile folk organizate in stagiunea de spectacole a Casei Studentilor. Paralel cu genul care l-a consacrat, a devenit in scurt timp membru permanent al grupului Coral SONG, sub bagheta regretatului Ioan Luchian Mihalea. Activitatea concertistica a acestei formatii corale i-a oferit lui Bertzi posibilitatea de a fi remarcat atat in calitate de membru al corului, cat si ca solist de muzica folk. Prima inregistrare audio a fost realizata la Radiodifuziunea Romana in noiembrie 1979, cu titlul Cand s-o-mpartit norocu'. Au urmat alte imprimari si aproximativ 1200 de spectacole.

Dupa o perioada in care muzica folk a intrat intr-un con de umbra, in 1986, Ducu Bertzi a continuat sa inregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat in slagare: Si de-ar fi; Floare de colt; M-am indragostit numai de ea; Suflet fara chei; Omul padurii. A fost invitat in studiourile Televiziunii Romane pentru filmarea acestora.