FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA 2019

FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA 2019  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA 2019. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Age restriction: + 6


S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu de la Cluj-Napoca


Anul acesta, Festivalul Enescu ajunge la Cluj-Napoca, iar spectatorii vor avea ocazia să participe la mai multe recitaluri și vor putea vedea și asculta, în premieră, nume mari ale muzicii clasice, cu ocazia celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-22 septembrie).


Vor avea loc 6 concerte și recitaluri la Sala Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și Sala Auditorium Maximum, în perioada 4-14 septembrie.


De astăzi, biletele au fost puse în vânzare, iar în perioada 31 mai - 21 iunie, iubitorii muzicii vor beneficia de prețuri speciale, în etapa pre-sale.


Pe scena Sălii Auditorium Maximum vor susține recitaluri unii dintre cei mai așteptați artiști din cadrul festivalului: pianista Elisabeth Leonskaja - „ultima mare doamnă a școlii ruse” (10 septembrie) și Nobuyuki Tsujii - japonezul nevăzător care a uimit lumea muzicii cu tehnica sa la pian (14 septembrie).


La rândul ei, Sala Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” va reuni recitalurile unor nume consacrate și tinere talente ale generației de azi: renumitul violonist David Grimal - extrem de apreciat de compozitori și de publicul tânăr (9 septembrie), pianistul canadian Charles Hamelin care a atras atenția prin stilistica și maturitatea sa muzicală, fiind recompensat cu numeroase premii internaționale (4 septembrie), Monte Piano Trio - grup recunoscut pentru sensibilitatea și energia pe care o transmite spectatorilor (5 septembrie) și  Ziyu He - violonist chinez care a devenit unul dintre cei mai tineri artiști invitați să cânte alături de Orchestra Filarmonicii din Viena (8 septembrie).


Biletele se găsesc atât online, pe platforma Eventim.ro, cât și în format fizic în rețelele de magazine partenere: Cărturești, Humanitas, Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour și OMV. Sunt disponibile și abonamente care asigură acces la toate cele 6 evenimente muzicale.Evenimente și artiști


Recital pian - Charles Hamelin - 4 septembrie, Sala AMGD


Tânărul pianist canadian Charles Hamelin are deja la activ numeroase premii internaționale și este invitat să cânte pe scene importante ale muzicii din Londra, Lyon, Münich, Paris, Varșovia, dar și în Japonia. Este considerat unul dintre vârfurile generației sale. În prezent, lucrează în mod
constant cu pianistul Jean Saulnier. Primul său album solo, cu lucrările târzii ale lui Chopin, a fost lansat în 2015, urmat de cel de-al doilea album cu lucrările lui Chopin, Beethoven și Enescu, în 2016. L-a descoperit pe Enescu în 2014, în cadrul unui Festival de Cameră din Danemarca, declarând că atunci a descoperit o abordare cu totul diferită în ceea ce privește muzica.


Recital Monte Piano Trio - 5 septembrie, Sala AMGD


Trio-ul Monte Piano este format din doi italieni și o româncă: Francesco Sica (vioară), Claude Frochaux (violoncel) și Irina Botan (pian). Presa internatională îi recomandă drept un trio ce știe să redea calitatea nobilă a sunetului, capabil să creeze contraste extraordinare. Extrem de apreciați, cei trei muzicieni sunt invitați și au susținut concerte în spații importante ca Berliner Philharmonie, Laeiszhalle Hamburg, Alte Oper Frankfurt, Wigmore Hall, Royal Festival Hall și Covent Garden din Londra, Daning Theater din Shanghai și Ateneul Român. Sunt fondatori și ocupă funcția de director artistic al festivalului anual Kammermusikfest Sylt din Germania și apar pe coloana sonoră a filmului documentar Maestro, producție ce explorează viața muzicienilor prin ochii lui Paavo Järvi.


Recital pian - Ziyu He - 8 septembrie, Sala AMGD


Ziyu He este un violonist chinez, recunoscut la nivel mondial odată cu câștigarea Concursului Internațional „Menuhin” din Londra, în 2017. Grație măiestriei și potențialului său artistic, a devenit unul dintre cei mai tineri artiști invitați să cânte alături de Orchestra Filarmonicii din Viena. La doar 15 ani a participat ca reprezentant al Austriei la Concursul Eurovision pentru tineri muzicieni din Koln, difuzat în toată lumea, la care a primit premiul I.


Recital vioară - David Grimal - 9 septembrie, Sala AMGD


Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susţinut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii şi cu orchestre prestigioase. Mai mulți compozitori cunoscuți i-au dedicat piese, pentru că are un stil aparte și abordează repertorii grele. Predă cursuri de măiestrie în mai multe țări, colaborează cu dirijori celebri și se implică activ în viața socială, prin diverse proiecte muzicale.


Recital pian - Elisabeth Leonskaja - 10 septembrie, Sala Auditorium Maximum


Una dintre marile pianiste ale timpurilor noastre, Elisabeth Leonskaja este o prezență cunoscută publicului bucureștean, însă la Sibiu vine pentru prima dată. Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câștigat când era studentă. Este considerată „ultima mare doamnă a școlii ruse” și a fost apropiata legendarului Sviatoslav Richter, alături de care a și cântat. Cu o carieră impresionantă, cu premii și concerte în întreaga lume, este renumită pentru rigoarea interpretării și pentru franchețea ei.


Recital pian - Nobuyuki Tsujii - 14 septembrie, Sala Auditorium Maximum


Pianist și compozitor, Nobuyuki Tsujii este nevăzător din naștere. Devenit un simbol în țara sa, Japonia, Nobuyuki Tsujii a câștigat rapid notoritetate în întreaga lume, datorită talentului său muzical și a tehnicilor unice de învățare a muzicii și de a o interpreta alături de renumite orchestre. The Observer îl descrie drept „definiția virtuozității”. Nobuyuki Tsujii spune că pianul este o extensie a corpului său.


RECITAL CHARLES HAMELIN @ SALA STUDIO A ACADEMIEI DE MUZICĂ - 04.09.2019


RECITAL MONTE PIANO TRIO @ SALA STUDIO A ACADEMIEI DE MUZICĂ - 05.09.2019


RECITAL ZIYU HE @ SALA STUDIO A ACADEMIEI DE MUZICĂ - 08.09.2019


RECITAL DAVID GRIMAL & G. ASMARYAN @ SALA STUDIO A ACADEMIEI DE MUZICĂ - 09.09.2019


RECITAL ELISABETH LEONSKAJA @ AUDITORIUM MAXIMUM - 10.09.2019


RECITAL NOBUYUKI TSUJII @ AUDITORIUM MAXIMUM - 14.09.2019