Festivalul George  Enescu la Sibiu

Festivalul George Enescu la Sibiu   - Bilete

Seria concerte in tara

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Festivalul George Enescu la Sibiu . Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info


Pentru confortul tuturor spectatorilor, intrarea copiilor sub 6 ani, în sala de spectacole, nu este permisă. 
  • 7 recitaluri marca „Enescu” vor avea loc, în premieră la Sibiu, în perioada 4-14 septembrie 2019

  • Celebra pianistă Elisabeth Leonskaja, spectaculosul pianist și compozitor japonez, nevăzător din naștere - Nobuyuki Tsujii sau exuberanții muzicieni ai ansamblului Kremerata Baltica, printre invitați

  • Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare, gazdele concertelor


După succesul ediției anterioare a Festivalului George Enescu la Sibiu (2017), anul acesta spectatorii vor avea ocazia să participe la mai multe recitaluri și vor putea vedea și asculta, în premieră, nume mari ale muzicii clasice, cu ocazia celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-22 septembrie).


Vor avea loc 7 concerte și recitaluri la Sala Thalia și  Biserica Catolică din Piața Mare, în perioada 4-14 septembrie.


 


De astăzi, biletele au fost puse în vânzare, iar în perioada 29 mai - 18 iunie, iubitorii muzicii vor beneficia de prețuri speciale, în perioada pre-sale.


Pe scena Sălii Thalia vor susține recitaluri nume consacrate și tinere talente ale generației de azi: pianista Elisabeth Leonskaja - „ultima mare doamnă a școlii ruse” (9 septembrie)renumitul violonist David Grimal - extrem de apreciat de compozitori și de publicul tânăr (11 septembrie), pianistul Nobuyuki Tsujii - japonezul nevăzător care a uimit lumea muzicii (12 septembrie), pianistul canadian Charles Hamelin care a atras atenția prin stilistica și maturitatea sa muzicală, fiind recompensat cu numeroase premii internaționale (5 septembrie), Monte Piano Trio - grup recunoscut pentru sensibilitatea și energia pe care o transmite spectatorilor (4 septembrie) și  Kremerata Baltica - cunoscută în întreaga lume datorită succesului pe care îl are în fiecare turneu, orchestra fiind alcătuită din 28 de artiști (14 septembrie).


La rândul ei, Biserica Catolica din Piața Mare va găzdui un concert susținut de celebrul ansamblu La Grande Chapelle Madrid - grup vocal și instrumental spaniol de muzică sacră timpurie format din 24 de artiști (10 septembrie).


Biletele pot fi achiziționate online de pe platformele www.iabilet.ro, www.eventim.ro, dar și din rețelele fizice de parteneri. Sunt disponibile și abonamente care asigură acces la toate cele 7 evenimente muzicale.


Evenimente și artiști


Recital Monte Piano Trio - 4 septembrie, Sala Thalia


Trio-ul Monte Piano este format din doi italieni și o româncă: Francesco Sica (vioară), Claude Frochaux (violoncel) și Irina Botan (pian). Presa internatională îi recomandă drept un trio ce știe să redea calitatea nobilă a sunetului, capabil să creeze contraste extraordinare. Extrem de apreciați, cei trei muzicieni sunt invitați și au susținut concerte în spații importante ca Berliner Philharmonie, Laeiszhalle Hamburg, Alte Oper Frankfurt, Wigmore Hall, Royal Festival Hall și Covent Garden din Londra, Daning Theater din Shanghai și Ateneul Român. Sunt fondatori și ocupă funcția de director artistic al festivalului anual Kammermusikfest Sylt din Germania și apar pe coloana sonoră a filmului documentar Maestro, producție ce explorează viața muzicienilor prin ochii lui Paavo Järvi.


Recital pian - Charles Hamelin - 5 septembrie, Sala Thalia


Tânărul pianist canadian Charles Hamelin are deja la activ numeroase premii internaționale și este invitat să cânte pe scene importante ale muzicii din Londra, Lyon, Münich, Paris, Varșovia, dar și în Japonia. Este considerat unul dintre vârfurile generației sale. În prezent, lucrează în mod
constant cu pianistul Jean Saulnier. Primul său album solo, cu lucrările târzii ale lui Chopin, a fost lansat în 2015, urmat de cel de-al doilea album cu lucrările lui Chopin, Beethoven și Enescu, în 2016. L-a descoperit pe Enescu în 2014, în cadrul unui Festival de Cameră din Danemarca, declarând că atunci a descoperit o abordare cu totul diferită în ceea ce privește muzica.


Recital pian - Elisabeth Leonskaja - 9 septembrie, Sala Thalia


Una dintre marile pianiste ale timpurilor noastre, Elisabeth Leonskaja este o prezență cunoscută publicului bucureștean, însă la Sibiu vine pentru prima dată. Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câștigat când era studentă. Este considerată „ultima mare doamnă a școlii ruse” și a fost apropiata legendarului Sviatoslav Richter, alături de care a și cântat. Cu o carieră impresionantă, cu premii și concerte în întreaga lume, este renumită pentru rigoarea interpretării și pentru franchețea ei.


La Grande Chapelle Madrid - 10 septembrie, Biserica Catolică


Singurul concert care va avea loc la Biserica Catolică din Piața Mare va fi susținut de cei 24 de artiști care au fost denumiți „căutători de comori muzicale”. Asta pentru că obiectivul ansamblului este să readucă pe scenele lumii muzica sacră timpurie. Grupul este atât vocal cât și instrumental și a urcat pe scena diferitelor festivaluri din Spania, Belgia, Franța, Germania, Mexic, Canada, Japonia sau China. 


Recital vioară - David Grimal - 11 septembrie, Sala Thalia 


Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susţinut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii şi cu orchestre prestigioase. Mai mulți compozitori cunoscuți i-au dedicat piese, pentru că are un stil aparte și abordează repertorii grele. Predă cursuri de măiestrie în mai multe țări, colaborează cu dirijori celebri și se implică activ în viața socială, prin diverse proiecte muzicale.


Recital pian - Nobuyuki Tsujii - 12 septembrie, Sala Thalia


Pianist și compozitor, Nobuyuki Tsujii este nevăzător din naștere. Devenit un simbol în țara sa, Japonia, Nobuyuki Tsujii a câștigat rapid notoritetate în întreaga lume, datorită talentului său muzical și a tehnicilor unice de învățare a muzicii și de a o interpreta alături de renumite orchestre. The Observer îl descrie drept „definiția virtuozității”. Nobuyuki Tsujii spune că pianul este o extensie a corpului său.


Concert Kremerata Baltica - 14 septembrie, Sala Thalia


Și-au câştigat reputaţia internaţională în săli de concert de prim rang din întreaga lume. Sunt 28 de artiști, muzicieni desăvârșiți, care reușesc să creeze împreună o intensitate muzicală rar întâlnită. Au realizat turnee de succes în Japonia, Australia, SUA, America Latină şi Europa, unde au apărut în festivaluri renumite. Orchestra a fost recompensată cu Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral.


Festivalul Enescu la Sibiu este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN.