Lepa Brena

Lepa Brena

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Lepa Brena. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Fahreta Zivojinovic ( n. 20 octombrie 1960, Brcko, Bosnia si Hertegovina, Iugoslavia) sau unanim cunoscuta drept Lepa Brena  („Frumoasa Brena”, nume de scena dat de omul de televiziune iugoslav Milovan Ilic) este, fie si discutabil, cea mai cunoscuta si de succes cantareata din Iugoslavia anilor '80. Desi nascuta si crescuta ca musulman-bosniaca, Brena se declara a fi „iugoslava”, afirmand ca nu e nici bosniaca, nici sarboaica si nici croata.


Lepa Brena a vandut treizeci de milioane de albume in lumea intreaga, ceea ce o face cea mai bine-vanduta solista din istoria Balcanilor. Impreuna cu orchestra sa, Slatki greh ("Dulcele pacat"), au fost printre primii care au combinat muzica populara iugoslava traditionala cu cea moderna, pop. Unele dintre cele mai populare piese sunt „Cacak, Cacak” (1981), „Mile voli disko” (1982), „Okreces mi leda” (1986), „Sanjam” (1987), „Cik pogodi” (1990), „Dva dana” (1994), „Izdajice” (1995), „Ti si moj greh” (1996), „Ti me podsecas na srecu“ (2000), „Udi slobodno...“ (2008), „Pazi kome zavidis“ (2008) dar si multe, multe altele.
A concertat pretutindeni in lume. In vara anului 1984 a sustinut un concert si la Timisoara in fata a peste 65.000 de spectatori pe Stadionul Dan Paltinisanu, spectacol care a nascut legende (a fost ridicata pe un suport hidraulic, a starnit isteria timisorenilor care au impanzit mai apoi orasul cu mesaje de protest impotriva cuplului Ceausescu[necesita citare] etc.)

Este, in prezent, proprietara companiei muzicale Grand Production.

Discografie
    
    Okreces mi leda          1986    Imi intorci spatele
    Cetiri godine               1989    Patru ani
    Ja nemam drugi dom   1994    Nu am alta casa
    Luda za tobom            1996    Nebuna dupa tine