Luminita Anghel   - Bilete

Luminita Anghel

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Luminita Anghel . Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Luminita Anghel (n. 7 octombrie 1968, Bucuresti) este o solista romana de muzica pop si o vedeta de televiziune.

A absolvit in anul 1986 Scoala Populara de Arta, sectia Canto dupa ce initial a incercat de doua ori sa fie admisa la Institutul National de Arta Teatrala si Cinematografica. Ulterior, devine absolventa a Facultatii de Sociologie–Psihologie in cadrul Universitatii «Spiru Haret».

Solista debuteaza la varsta de 8 ani, in anul 1976, cand incepe sa cante pe scenele din toata tara. Se face remarcata mai bine in anul 1987 la Festivalul National de Muzica Mamaia, iar un an mai tarziu incepe colaborarea cu Ansamblul «Doina» al Armatei. Alaturi de acest ansamblu incepe o serie de turnee in tara si strainatate. Tot in acea perioada este inclusa in echipa solistica a programelor barului Melody din Bucuresti si incepe o colaborare cu firma de impresariat Romagram.

In 1993 a participat la Festivalul National Mamaia cu piesa «Din tot ce a fost» si cucereste trofeul si premiul I. Piesa apartine lui Lucian Blaga, coleg in echipa de la Melody. In 1995 a obtinut locul al III-lea cu piesa «Fereastra» la festivalul «Mamaia» iar un an mai tarziu a obtinut acelasi premiu cu piesa «Sansa e de partea mea». Ambele piese sunt compuse de Ionel Tudor.

In anul 1999 a lansat alaturi de Marcel Iures piesa «Nu pot uita» compusa de Petru si Andreea Margineanu. Melodia este coloana sonora pentru videoclipul promotional produs de Dakino pentru premiera filmului «Faimosul Paparazzo», in regia lui Nicolae Margineanu.
In anul 2001 a castigat locul I la festivlalul international «Cerbul de aur», sectiunea POP dar si un premiu de popularitate.

In anul 2002 a obtinut premiul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la festivalul «Dicovery» din Bulgaria. In acelasi an obtine premiul al III- lea la festivalul «Universe talent» din Praga.
In 2003 a castigat premiul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la «Song for Europe festival» din Malta si acelasi loc la festivalul international «Cairo 2003», interpretand «I ask you why». Pe data de 21 mai 2005, a castigat locul al III-lea la Eurovision alaturi de formatia Sistem cu piesa «Let me try», compusa de Cristian Faur.