Sarmalele Reci  - Bilete

Sarmalele Reci

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Sarmalele Reci. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Sarmalele reci este o populara formatie de rock din Romania, infiintata in anul 1993 la Bucuresti.
Grupul debuteaza intr-un concert la Theatrum Mundi in 15 decembrie 1993. Componenta initiala: Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitara), Mihai Iordache (sax), Ciprian Voinea (bas), Florin Stefan (tobe). Primii doi membri ai grupului, vor rezista, alaturi de textierul Florin Dumitrescu, diverselor variatii de componenta. Initial repertoriul continea opt cintece (Violeta, Tara te vrea prost, Gasca de la bloc, etc)., dar succesul instantaneu ii obliga pe muzicieni sa le adauge altele noi, la scurt timp. Remarcati, primesc imediat oferte de concert (Cluj Napoca, Satu Mare); evolueaza in special pe scene de teatru; canta la Centrul Cultural American si la Institutul Francez din Bucuresti.

In martie 1994 Voinea este inlocuit cu Sorin Romanescu. In acelasi an participa la Zilele Culturii Romanesti de la Wuppertal, Germania, la initiativa lui Mircea Florian; trio-ul András - Romanescu - Iordache ramane in Germania pentru un turneu de jazz.

In 1995 este cooptat un nou baterist, Lucian Maxim (percutionist in Orchestra Radio), iar in luna mai este realizat primul CD, intitulat "Tara te vrea prost"; cel de al doilea, "Aurolac", este inregistrat cu Radu Rimniceanu la bas.

In 1997 canta mult in tara (Timisoara, Craiova, Cluj, etc), la cluburi pentru tineret, participa la festivalurile de rock "Top T" de la Buzau si Cluj Napoca; sunt invitati la Gala Tele 7abc, la Festivalul de la Györ, Ungaria. Deschiderea si pregatirea muzicala le permite abordarea unor genuri complexe: jazz-rock (progresiv), latino, de asemenea punk si hard rock. Din septembrie 1997, baterist este Vadim Tichisan, iar la bas, Adrian Bortun (ex Timpuri Noi).

In 1998, concerteaza la Clubul Universitatii si la clubul The Hope and Anchor din Londra, Marea Britanie.
Formula 1999: Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitara), Vadim Tichisan (tobe), Iulian Corlateanu (bas); Mihai Iordache (sax) continua sa compuna pentru grup. La sapte ani de la infiintare, organizeaza la Club A un mega-concert aniversar.
Componenta trupei in 2000-2001: András, Viciu, Andi Savastre (bas), Adi Tetrade (tobe). Cintecele "Telefonul nu mai suna", "Maniac" si "Sprit de vara" devin hituri. Ionel Tanase il inlocuieste pe Adi Tetrade ca baterist. Pana la sfarsitul anului 2001 au sustinut 654 de concerte. Piesa "Daca n-ai fi tu" de pe albumul "Maniac" beneficiaza de un videoclip reusit. Grupul continua sa primeasca invitatii si peste hotare.

In martie 2002 au sustinut un concert la Chisinau, Republica Moldova, unde albumul "Maniac" este difuzat si apreciat. Componenta 2002: Zoltan Andras (voce, clape), Emil Viciu (ch.), Ionel Tanase (tobe), Paul Baciu (bas).

In decembrie 2003, la aniversarea a 10 ani, trupa Sarmalele Reci sustine un mare concert cu invitati la Opereta Romana. Inregistrarile vor constitui materialul unui album de "greatest hits" live.
Componenta 2007: Zoltan András (voce), Emil Viciu (ch.), Lászlo Micea Horváth (clape), Vladimir Sateanu (bas), Gabriel Dragan (tobe).

In 14 august 2011 trupa a concertat pro bono (gratuit) la festivalul FanFest, Rosia Montana in cadrul campaniei „Salvati Rosia Montana”