A fost odata la Timisoara - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Miercuri, 14.05, ora 18


Sala 2


DESCHIDEREA FEST-FDR2014


 


Teatrul Național Timișoara prezinta


A FOST ODATA LA TIMISOARA de Peter Kerek / secțiunea FDR


 


Durata spectacolului 2h30 min., o pauza


 


Distribuția:


Tatal     DAMIAN OANCEA


Ștefan  DORU IOSIF


Karol    BENONE VIZITEU


Andrei  ALECU REUS


Liza      CLAUDIA IEREMIA


Maria    ANA MARIA COJOCARU


Pia       ALINA ILEA


Dante   BOGDAN SPIRIDON


Bernhard COLIN BUZOIANU


Noemi  ANA MUNTEANU


Andrea VICTORIA RUSU


Edgar   FLAVIUS RETEA


Batrana IRENE FLAMANN CATALINA


Vavi Neni ANDREA TOKAI


 
Scenografia        IULIANA VALSAN


Muzica               TIBOR CÁRI


Regia artistica     PETER KEREK


 


 


A fost odata la Timișoara este o poveste despre oameni și despre cum acești oameni sunt, individual și in interiorul legaturilor lor de sange, o proiecție fidela – deși subiectiva și la scara redusa – a istoriei „mari”. Timișoara, orașul alcatuit din oameni care, mai demult sau mai recent, au venit și l-au facut sa devina prin inseși diferențele dintre ei, are și acest chip: cel al unei familii care iși redescopera esența compozita din cioburi, indepartari și amintiri. Caci, pana la urma, un oraș e o familie: cu revoluțiile ei, cu prejudecațile ei, cu acele lucruri mereu nespuse și nefacute la timp, cu momentele ei de curaj și de lașitate, și, da, cu memoria ei franta.


                                                                         FEST-FDR2014


Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National