Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Miercuri, 14.05, ora 18

Sala 2

DESCHIDEREA FEST-FDR2014

 

Teatrul Național Timișoara prezinta

A FOST ODATA LA TIMISOARA de Peter Kerek / secțiunea FDR

 

Durata spectacolului 2h30 min., o pauza

 

Distribuția:

Tatal     DAMIAN OANCEA

Ștefan  DORU IOSIF

Karol    BENONE VIZITEU

Andrei  ALECU REUS

Liza      CLAUDIA IEREMIA

Maria    ANA MARIA COJOCARU

Pia       ALINA ILEA

Dante   BOGDAN SPIRIDON

Bernhard COLIN BUZOIANU

Noemi  ANA MUNTEANU

Andrea VICTORIA RUSU

Edgar   FLAVIUS RETEA

Batrana IRENE FLAMANN CATALINA

Vavi Neni ANDREA TOKAI

 
Scenografia        IULIANA VALSAN

Muzica               TIBOR CÁRI

Regia artistica     PETER KEREK

 

 

A fost odata la Timișoara este o poveste despre oameni și despre cum acești oameni sunt, individual și in interiorul legaturilor lor de sange, o proiecție fidela – deși subiectiva și la scara redusa – a istoriei „mari”. Timișoara, orașul alcatuit din oameni care, mai demult sau mai recent, au venit și l-au facut sa devina prin inseși diferențele dintre ei, are și acest chip: cel al unei familii care iși redescopera esența compozita din cioburi, indepartari și amintiri. Caci, pana la urma, un oraș e o familie: cu revoluțiile ei, cu prejudecațile ei, cu acele lucruri mereu nespuse și nefacute la timp, cu momentele ei de curaj și de lașitate, și, da, cu memoria ei franta.
                                                                         FEST-FDR2014


Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National


Sponsori / Parteneri