Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

De : Peter Kerek

Distribuția : DAMIAN OANCEA, DORU IOSIF, BENONE VIZITEU, ALECU REUS, ALINA ILEA, ANA MARIA COJOCARU, CLAUDIA IEREMIA, BOGDAN SPIRIDON, COLIN BUZOIANU, ANA MUNTEANU, VICTORIA RUSU, FLAVIUS RETEA, IRENE FLAMANN CATALINA, ANDREA TOKAI

Scenografia IULIANA VÎLSAN
Muzica TIBOR CÁRI
Video LUCIAN MATEI

Regia artistică PETER KEREK

 

Povestea

A fost odată la Timișoara este o poveste despre oameni și despre cum acești oameni sunt, individual și în interiorul legăturilor lor de sânge, o proiecție fidelă – deși subiectivă și la scară redusă – a istoriei „mari”. Timișoara, orașul alcătuit din oameni care, mai demult sau mai recent, au venit și l-au făcut să devină prin înseși diferențele dintre ei, are și acest chip: cel al unei familii care își redescoperă esența compozită din cioburi, îndepărtări și amintiri. Căci, până la urmă, un oraș e o familie: cu revoluțiile ei, cu prejudecățile ei, cu acele lucruri mereu nespuse și nefăcute la timp, cu momentele ei de curaj și de lașitate, și, da, cu memoria ei frântă.

Autorul / Regizorul

Dramaturg, scenarist, regizor de teatru, film și televiziune, Peter Kerek s-a născut în Timișoara. Este absolvent al Academiei de Teatru „Otto-Falckenberg” din München, dar și al Facultății de filosofie din același oraș, ca și al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“. Ca regizor de teatru, semnează spectacole cum ar fi 9 grade la Paris (montat la Teatrul ACT pe un text propriu, spectacol prezentat și în cadrul FEST-FDR2011), Liniște! Sărut. Acțiune! (Teatrul Odeon, pe un scenariu propriu) Atentate la viața ei (Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad), Disco Pigs de Enda Walsh (Teatrul LUNI de la Green Hours), La ţară (Teatrul act) etc. În calitate de scenarist, este autor al filmelor Adulter, 4 lovituri, Wonderland și Primul milion. În televiziune, mai multe seriale sunt regizate de Peter Kerek: Om bogat, om sărac, Războiul sexelor, dar și filmul de televiziune Decizii, sau scurtmetrajele Adulter și Wonderland.