Adam Ben Ezra-SOLO  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

                                                         Adam Ben Ezra - SOLO


Există muzicieni și fenomene precum Adam Ben Ezra; un om aparent aflat în misiunea de a-și duce instrumentul de la statutul său de notă de fundal, la dominanta prezență principală pe care o merită. Pe parcursul drumului, Adam și-a îndreptat munca în direcții noi, emoționante, creându-și un loc unic în peisajul muzical internațional. Termenul „multi-instrumentist” este adesea mult prea folosit, dar în acest caz nu ar putea fi mai potrivit; Adam a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, iar la chitară la vârsta de nouă ani.

În ultimii ani a adăugat la "arsenalul" său instrumnetal clarinetul, instrumentul arăbesc numit ”Oud”, flautul și cajonul, fiind de fiecare dată autodidact. Cu toate acestea, evenimentul care i-a schimbat viața a fost o introducere în lumea contrabasului la vârsta de 16 ani, atunci când s-a îndrăgostit pe loc de bogăția sunetului oferit de acest instrument.

Inspirându-se din diverse personalități, precum Bach, Sting și Chick Corea, Adam a luat decizia de a crea compoziții actuale - indiferent de instrumentul folosit. El a adăugat din propie inițiativă noi culori paletei sale muzicale, incorporând în repertoriul său elemende de Jazz, de latino și muzică mediteraneeană. Fie că interpretează materiale originale sau aranjamentele sale de cover-uri create într-un mod extraordinar, Adam Ben Ezra este o forță creatoare ce poate transforma într-o clipă o încăpere plină de străini în fani devotați. Indiferent dacă interpretează Solo sau ca parte a trio-ului său cu percuție și chitară, concertele nu sunt identice; talentatul muzician trece de la un instument la altul, uneori în timpul aceluiași cântec, fără a pierde ritmul. Folosind o inteligentă combinație de efecte și pedale, Adam repetă în mod regulat notele sale pentru a oferi un autentic perete de sunet, demn de o mică orchestră.

Eforturile sale nu au trecut neobservate, deseori fiind invitat să concerteze în toată lumea, cele mai notabile aprecieri fiind ale unor artiști precum Richard Bona, Miker Stern și Victor Wooten. Cu o creștere a cererii de aparții internaționale și nevoii de a împinge limitele instrumentului său mai departe, Adam a comandat un contrabas cu cinci corzi unic, cu o configurație neobișnuită și gât detașabil, care îi permite să călătorească mai mult, instrumentul fiind în siguranță. Adam face parte din noua generație de muzicieni ce folosesc platforma YouTube pentru a-și promova muzica și a interacționa cu fanii lor.

Efectele sale vizuale unice, simțul umorului evident și impresionanta abilitate de editare alcătuiesc partenerul vizual perfect; în prezent videoclipurile sale au strâns milioane de vizualizări și zeci de mii de subscriberi. Având în vedere faptul că recent a început lucrul la albumul său de debut, ce va avea lansarea anul acesta, legătura specială pe care Adam o are cu comunitatea YouTube este ceea ce duce la realizarea acestui proiect. Talentul său unic, superba abilitate de muzician și personalitatea sa incredibilă îl fac pe Adam Ben Ezra candidatul perfect pentru a lua un instrument prezent în jurul nostru de secole și a-l aduce în secolul 21.

Eveniment organizat de Asociația NABU cu sprijinul Teatrului Național Timișoara și al Consiliului Județean Timiș.