AL DI MEOLA  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

AL DI MEOLA World Sinfonia - Music of Di Meola, Piazzolla&Lennon-McCartney"


Renumitul chitarist și compozitor american va concerta marți, 13 iunie, la Cluj-Napoca. Concertul „Al Di Meola World Sinfonia - Music of Di Meola, Piazzolla&Lennon-McCartney"va avea loc la Opera Națională Română, începând cu ora 20:00.


O legendă a jazz-ului contemporan, Al Di Meola are o carieră impresionată, de peste 40 de ani, clasându-se de  patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanțăcare nu a fost egalată nici până în acest moment. Recunoașterea internațională de care se bucură chitaristul este datorată tehniciiunice și combinațiilor de jazz cu jazz - fusion american și cu elemente de rock sau latino.


De la începutul carierei sale, înregistrările precum: "Land of the Midnight Sun", "Elegant Gypsy" și "Casino" au fost printre cele mai vândute din toate timpurile. Artistul și compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl privește , realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compozițiile sale. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz – fusion cu melodii lirice transformând  fiecare concert într-un moment unic și de neuitat pentru public.


Chitaristul american de origine italiană este recunoscut pentru modul unic în care reușește să combine pasiunea, inteligeța și tehnica remarcabilăfiind unul dintre cei mai apreciați chitariști ai tuturor timpurilor și un consacrat nume al jazz-ului instrumental contemporan.„Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare", susține Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.


Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a susținut și în anul 2015 un concert de neuitat în fața clujenilor care s-a încheiat cu ropote de aplauze și sentimentul unei seri magice. Anul acesta, Meola va încânta publicul, atât cu melodiile deja consacrate, cât și melodii mai noi spre deliciul iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.


Meola revine în România vara aceasta pentru două concerte, la Cluj-Napoca în data de 13 iunie și la Timișoara în data de 11 iunie.


Concertul este organizat de Diesel Events.