Alexandrina  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

"Pe 5 aprilie, la Sala Radio "Mihail Jora", Alexandrina lanseaza cel de-al doilea album, Flori de Spin.

Nascuta in Chisinau, Republica Moldova, intr-o familie de artisti, Alexandrina Hristov a inceput sa cante la pian si sa compuna inca de la varsta de 8 ani. Petrecand mult timp in atelierul tatalui ei (un pictor cunoscut in Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmand Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, in toata activitatea ei ulterioara muzica si pictura ramanad strans legate. In urma aparitiei in filmul lui Paul Cuzuioc, "Trois femmes de Moldavie", al carui soundtrack contine si piese de-ale ei, Alexandrina a atras atentia publicului romanesc, mutandu-se in Bucuresti in 2007, unde si-a inceput activitatea concertistica.

Inca de la inceput, vocea sensibila si inconfundabila, stilul situat la confluenta genurilor si versurile incarcate de ludism, de imagini plastice, metafore si  referinte culturale au impus-o pe Alexandrina pe scena bucuresteana. Primul album, "Om de lut", aparut in 2009 si continand hituri ca "Printre  Flori", "Noi doi","Roule le taxi" sau "Maria (de leagan) a fost primit fantastic atat de catre publicul larg cat si de media, Alexandrina fiind invitata atat in diverse emisiuni la TVR, Pro TV si Antena 1, cat si la evenimente importante precum Festivalul de Jazz de la Garana sau TIFF. Cum Alexandrina canta in limbile romana, franceza si rusa, faima ei a depasit hotarele tarii, fiind invitata in concerte la Paris, Nantes, Londra, Moscova si Sankt Petersburg.

Deasemenea, personalitatea complexa artistica a Alexandrinei a atras materiale ample in presa, ultimele fiind aparitia pe coperta primului numar al revistei All Hollow si un interviu lung in numarul din septembrie 2013 al revistei The One.

Dechiderea fata de genuri muzicale diverse a facut ca piesele Alexandrinei sa fie remixate de artisti de pe scena electronica locala precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur sau Secuem.

Asteptat de fani timp de 4 ani, noul material discografic, "Flori de Spin" este un punct de cotitura in muzica Alexandrinei, fiind un album produs 100% de ea, compozitiilor si versurilor proprii adaugandu-li-se si orchestratia originala, updatata la sonoritatile contemporane. Pe langa cele patru single-uri aparute deja, "Orasul Umbre", "Pijamale reci","Flori de spin" si "Spre sud" albumul contine atat piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasa parte din lume cat si piese noi.

In concertul de lansare a albumului, alaturi de Alexandrina vor urca pe scena Petre Ionutescu, Gabriel Almasi, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Catana si Muse Quartet."