Alice in Tara Craciunului

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Maia Morgenstern:

„Vă aşteptăm la spectacolul ‘Alice în Ţara Crăciunului’, ......la noi, la Teatrul Evreiesc de Stat. Lajos Kristof şi copiii, şi animăluţele, şi poveştile, vă aşteaptă la teatru.”

„Alice în Ţara Crăciunului” - un spectacol de teatru pentru intreaga familie Pe 19 ianuarie 2020, ora 18.00 la Teatrul Evreiesc de Stat In regia lui Ioan Paduraru, spectacolul senzorial va surprinde simturile spectatorilor prin mijloace teatrale, cu proiectii videomapping, momente umoristice, dar si profunde, aruncand spectatorul intr-o lume ireala, a bizarului si a straniului.

O piesa plina de suspans, unde, chiar de ai citit nuvela „Alice in tara minunilor”, vei fi mereu nerabdator sa afli ce urmeaza, curios asupra unui univers bizar, in care transformarile lui Alice au ca destinatie aflarea propriului „eu”. Scenariul a fost adaptat de Lajos Kristof, el insusi avand o viata de poveste, cu transformari ale destinului deja prescris. Lajos Kristof, copilul rebel al sistemului, ramas alaturi de copii si fiindu-le atat profesor, cat si mentor.

Traseul initiatic al personajului principal este insotit de pasaje musicale care dau profunzime si armonie. Si, totusi, scenariul sparge granita irealului, dar nu catre real, ci combina uluitor povestea clasica cu Magia si Spiritul Craciunului.

Flamboaiant si fantezist totodata, spectacolul pastreaza, totusi, candoarea copiilor si uneste, intr-un final, toti participantii actului artistic, fie actori ori spectatori, catre o cauza comuna, sensibila, umanitara, aducandu-si contributia la baza educatiei prescolare.

Spectacolul este caritabil, dedicat gradiniţelor defavorizate din zonele rurale si reprezinta prima productie teatrala a Asociatiei Sarida, ONG implicat in sustinerea educatiei copiilor prin arta.