ANOUAR BRAHEM QUARTET - "The astounding eyes of Rita"  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii evenimentIn deschidere Trio Sternin va interpreta Divertismentul pentru vioara, violoncel si pian, op 21 de Dumitru Bughici.
Trio Sternin este alcatuit din Daria- Ioana Tudor la pian, Georgeta Iordache la vioara si Ella Bokor la violoncel.
După un concert sold-out ȋn noiembrie 2011, tunisianul Anouar Brahem revine ȋn Romȃnia ȋntr-o nouă formulă: cea de cvartet – cu oud, chitară bass, percuţie şi bass clarinet! Brahem este artistul care a readus lăuta arăbească (oud-ul) pe scenă, contopind stilul propriu cu cel al marilor nume din jazz-ul ultimelor decenii ȋntr-o experienţă scenică unică.


 


Cei care nu au fost ȋncă fascinaţi de răpitoarea privire a Ritei (The Astounding Eyes of Rita – ECM Records, 2010) vor fi seduşi de acest minunat album ȋn concertul de la Sala Mihail Jora a Radiodifuziunii Romȃne din data de 27 octombrie 2012. Albumul este dedicat ȋn memoria poetului palestinian Mahmoud Darwish (1941-2008), a cărui poem “Rita şi puşca”, despre dragostea pervertită de interesele politice, l-a inspirat pe Anouar Brahem.


 


Alături de Brahem, cvartetul este ȋntregit de Klaus Gesing la bass clarinet,  Bjorn Meyer la chitară bass şi Khaled Yassine la percuţie. Aşteptati-vă la trei muzicieni de excepţie, ce nu ȋşi limitează influenţele la sfera jazz-ului şi reuşesc astfel să reinterpreteze muzica lui Anouar Brahem ȋntr-o nouă notă. De altfel muzica lui Brahem este un melanj de jazz, ritmuri andaluze şi cȃntece de folk din spaţiul arab, foarte bogată ȋn detalii şi nuanţe , ca o pictură impresionistă.