etnofolcloric-1 - Bilete

Ansamblu etnofolcloric Plăiesii

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii”: La casa cu oameni buni

Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” din Republica Moldova, laureat al mai multor festivaluri, creat şi îndrumat de coregraful și folcloristul Nicolae Gribincea, va susține un spectacolremarcabil în cadrul ediţiei 30 a Zilelor Sfântu Gheorghe. Începând cu anul 1989, „Plăieşii” - un ansamblu de tineri și pentru tineri - au cucerit pas cu pas publicul prin simbioza perfectă întrecuvântul rostit, limbajul muzical și maniera de interpretare. Aceștia păstrează autenticitatea în tot ceea ce fac pentru a promova și conserva tradițiile folclorice moldovenești prin intermediulmuzicii, dansului și cântecului popular.

Nicolae Gribincea, fondatorul ansamblului, distins de către statul Republicii Moldova cu Ordinul„Gloria Muncii", pentru contribuția sa la valorificarea și promovarea tezaurului folcloricnațional, i-a îndemnat mereu pe membrii ansamblului să stăpânească folclorul coregrafic în celemai mici detalii, de la cântec, dans, până la urături specifice pentru a fi artiști desăvârșiți, iaracest lucru se vede în fiecare dintre spectacolele lor.

Despre repertoriul „Plăieșilor” se zice că este unul de milioane, cuprinzând sute de cântece șidansuri populare din diferite zone ale Moldovei, precum și din alte regiuni ale României. Toateînregistrările și spectacolele acestora sunt acompaniate de grupul de instrumentiști compus din: braci, cobză, nai, tobă, fluier, vioară, contrabas.

La Zilele Sfântu Gheorghe, publicul va putea urmări spectacolul „La casa cu oameni buni”, o colecție de cântece de voie bună. În deschidere, Ansamblul „Ceata Opincuța” din SfântuGheorghe va prezenta un program de dansuri populare românești.

Data: joi, 27 aprilie 2023, ora 19:00

Locul de desfășurare: Teatrul „Tamási Áron”