inteligenta300 - Bilete

Atelier Online de inteligentă emotională

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul ONLINE :

Atelier Online de inteligenţă emoţională

Lector

Roxana Nourescu

Dată începere

20 iulie 2020

Oră curs

19:00

Număr ateliere

5

Frecvenţă

zilnic: luni-vineri; 20-24 iulie (o întâlnire durează 2h)

Tip

Practic

Varsta Minimă

16 ani

Cost

400 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Atelierul are loc online, zilnic: luni 20, marţi 21, miercuri 22, joi 23, vineri 24 iulie, de la 19.00-21.00.

A fi conştient de sine şi de relaţiile cu alţii este o necesitate, mai ales în lumea de astăzi. În procesul educaţiei, în acord cu filosofia ultimelor secole, axată pe ştiinţă, intelect şi cantitativ, o parte esenţială a experienţei de a fi om a fost trecută cu vederea. Şcoala ne învaţă să rezolvăm probleme complicate de matematică şi fizică, istorie şi gramatică, însă puţini dintre noi au avut norocul de a fi învăţaţi ce ar putea să facă atunci când simt tristeţe, furie sau invidie.

La acest atelier ne propunem să descoperim ce paşi avem de făcut ca să devenim mai atenţi la trăirile sufleteşti. Ce ne ajută şi ce ne împiedică în acest proces, ce sunt emoţiile, cum funcţionează mintea şi care sunt fundamentele neurobiologice care susţin inteligenţa emoţională – iată câteva dintre lucrurile despre care vom vorbi la atelier.

Inteligenţa emoţională este un instrument care are drept precondiţie o bună cunoaştere de sine. Presupune capacitatea de a ne înţelege pe noi înşine, de a descâlci firele încurcate ale trăirilor, gândurilor si comportamentelor noastre şi de a putea aplica ceea ce descoperim în legătură cu natura umană asupra altor persoane şi a relaţiilor noastre cu acestea.

Inteligenţa emoţională a devenit un termen foarte cunoscut odată cu apariţia (spre finalul anilor ’90) celebrei cărţi cu acelaşi nume, scrisă de Daniel Goleman. Conceptul e aplicat azi într-o mulţime de contexte din viaţa de zi cu zi, fie că vorbim despre creşterea copiilor, pedagogie, fie despre publicitate sau business.

Cercetările ne spun că inteligenţa emoţională este un bun predictor al bunăstării individuale şi colective pe termen lung şi că ar fi mult mai importantă decât, de exemplu, inteligenţa cognitivă sau realizările academice.

Temele pe care le vom aborda împreună la curs sunt:

1. Introducere. Ce înseamnă mai exact inteligenţa emoţională şi căror arii ale vieţii psihice se aplică? Funcţiile emoţiilor şi tipuri de emoţii.

2. Rolul şi semnificaţia emoţiilor dificile. Furia, tristeţea, frica, invidia, gelozia.

3. Pe scurt despre structura creierului. Relaţia dintre emoţie-gând-comportament. Gestionarea emoţiilor.

4. Empatia şi cunoaşterea celorlalţi. Aspecte ale psihologiei individuale care intervin în relaţii.

5. Comunicarea din perspectiva inteligenţei emoţionale.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.