Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Bacalaureat, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera romaneasca simultan cu cea mondiala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, in data de 19 mai, la ora 19. Premiera va fi deschisa publicului si va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti

 

O parte din echipa filmului va fi prezenta la evenimentul din Bucuresti, iar membrii echipei aflati la Cannes vor intra in legatura cu spectatorii bucuresteni in direct de pe covorul rosu.

Bacalaureat, cunoscut in perioada de pregatire sub numele de Fotografii de familie, spune povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie care trebuie sa decida care e cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui in contextul societatii romanesti de astazi.

Filmul ii are in rolurile principale pe Adrian Titieni si pe Maria Draguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri in filme romanesti, debutand in 1986 in filmul Pas in doi, regizat de Dan Pita. Maria Draguș, actrita germana de origine romana, a debutat in Panglica alba, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or in 2009.

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu in competitia oficiala, la precedentele doua, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru 4 luni, 3 saptamani si 2 zile si premiile pentru scenariu si interpretare feminina, in 2012, pentru Dupa Dealuri.

Sponsori / Parteneri