BALET PE GHEATA - LACUL LEBEDELOR  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Ansamblul Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg


prezintă


„Lacul Lebedelor“


la Opera Națională Română din Cluj-Napoca


 


După o pauză de doi ani, membrii „Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg”, maeștri ai patinajului artistic şi ai baletului clasic rusesc, revin la începutul anului 2018 la Cluj-Napoca. Prezența celor mai renumiţi balerini-patinatori ai lumii, întâmpinată mereu cu sală plină și multă bucurie, a devenit tradiție în orașul din inima Transilvaniei. Evenimentul va avea loc duminică, 14 ianuarie 2018 și va avea două reprezentații, unade laora 16:00 și cealaltă de la ora 19:00, la Opera Națională Română.


Iubitorii de arte frumoase vor avea ocaziasă revadă cel mai iubit spectacol de balet al tuturor timpurilor - „Lacul lebedelor”dePiotr Ilici Ceaikovski ales în acest an ca reprezentaţie principală a turneului datorită aniversării a 140 de ani de la prima punere în scenă la Teatrul  Bolshoi din Moscova în anul 1877.


Muzica magnifică a lui Ceaikovski, dar șilibretul"Lacul lebedelor" sunt predestinate să creezeo atmosferă unicăîn care povestea impresionează audiența prin grație divină și splendoare. Publicul este transpus într-o lume a frumosului și a armoniei în care balerinii par să se alăture universului ghețurilor cu mișcări ale maiestuoaselor lebede, păstrând elementele baletului clasic, cu o coregrafie dificilă, dar spectaculoasă, adaptată mișcărilor specifice patinajului, cu decoruri impresionante și costume fascinante.


Înfiinţat în anul 1967 și combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic,Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburga revoluţionat lumea spectacolelor.  Konstantin Boyarski, fondatorul baletului a avut o viziune a spectacolului inspirată de operele lui lui Ceaikovski, însă prin îmbinarea mai multor tipuri de exprimare artistică: patinajul artistic, balet și muzică. Cu un succes covârșitor la publicul rus, spectacolul a devenit în scurt timp una din cele mai apreciate forme de exprimare artistică contemporană din lumea întreagă.


Astfel, unicul balet din lume care are dreptul să poarte titlul de BALET PE GHEAŢĂ aduce spectacolele fascinante de balet clasic, la un alt nivel de interpretare artistică, deosebit, prin elementele specifice patinajului artistic.


De-a lungul anilor, nu numai repertoriul șireprezentațiile au fost dezvoltate, ci și designul, structura recuzitei și costumele balerinilor. În acest moment, din echipa ansamblului, fac parte 80 de balerini, unii dintre ei câştigători de medalii internaţionale şi olimpice la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc.


 


 


Spectacolul oferit de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg lasă în urmă de fiecare dată un public înmărmurit în faţa superbelor producţii care îmbină, într-o manieră unică, aranjamentul simfonic al muzicii cu bogăţia costumelor şi măiestria balerinilor.


 


Pachete speciale pentru familie: copii de cel mult 5 ani, însoţiţi de părinţi au intrare gratuită(fără loc pe scaun), iar cei cu vârsta de până la 8 ani au reducere de 50%


 


Informaţii:


office@dieselevents.ro, 0730 083 881, 0730 083 880, 0264 439 043


 


Rezervări:


rezervari@dieselevents.ro, 0799 600 900