Baletul pe gheata din St. Petersburg "Romeo si Julieta" - Bilete

Baletul pe gheata din St. Petersburg "Romeo si Julieta" - Bilete ©

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

BALETUL PE GHEAŢĂ DIN ST. PETERSBURG

 

 

Romeo şi Julieta

Urmare a marele succes de pe întregul glob, unicul şi singurul balet pe gheaţă din lume, St Petersburg Ballet On Ice aduce o nouă şi unică producţie. Acest turneu, prezentat în toate marile oraşe ale continentului, va aduce în faţa publicului o adaptare a celei mai frumoase şi faimoase poveşti de dragoste - Romeo şi Julieta pe Gheaţă. În 19 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Palatului publicul va avea din nou ocazia să savureze o combinaţie fascinantă dintre baletul clasic rusesc şi salturile şi piruietele patinajului artistic.

 

Romeo şi Julieta un show fascinant pe gheaţă

Cu "Romeo şi Julieta pe gheaţă", unicul şi singurul balet pe gheaţă din lume prezintă ceea ce este, cu siguranţă, cea mai emoţionantă producţie artistică de până azi a baletului din St. Petersburg. Mici fragmente din dramatica poveste de dragoste scrisă de William Shakespeare au fost folosite adesea ca bază a programelor de patinaj la campionatele mondiale de patinaj artistic şi la Jocurile Olimpice. De exemplu, ruşii au câştigat în anul 2006 la Jocurile Olimpice de Iarnă, medalia de aur la patinaj artistic - proba de perechi, cu o scenă din Romeo şi Julieta. Cu toate acestea, întreaga opera, nu a fost adaptată pentru baletul pe gheaţă. Această poveste a celor doi tineri îndrăgostiţi, nu-şi putea găsi un cadru mai romantic, decât cel al dansului pe gheaţă. Dar, nu doar aspectul romantic se evidenţiază în această producţie, ci şi elemente dinamice, de luptă. În mod special pentru această producţie, patinatorii au petrecut ceva timp, în camping, cu maeştri de scrimă, pentru a putea pune în scenă, în mod realist, scenele de luptă pe gheaţă, reuşind chiar să introducă o săritură pe spate în aceste scene de luptă.

Limbajul corporal sfâşietor al patinatorilor, dinamica mişcărilor şi săriturile riscante,completate de puterea muzici  încântatoare, invăluie intreaga poveste intr-o magie romantică. Audienţa este impresionată şi copleşită de visul poetic la care participă.

 

Trei tone de gheaţă sunt necesare pentru a transforma scena într-un palat de gheaţă, astfel încât intreaga poveste de dragoste devine o baladă pe patine.

 

Majoritatea dansatorilor de astăzi se ridică la nivelul renumiţilor medaliaţi din patinajul rusesc şi sovietic, urmaşi ai faimoaselor dinastii de patinatori ruşi.

 

Întregul ansamblu lucrează mult şi intens cu coregraful Konstantin Rassadin, reuşin să imbine elementele sportive cu cele ale baletului clasic rusesc. Konstantin Rassadin a fost şi el, la rândul lui, solist şi coreograf la faimosul teatru Mariinsky în St. Petersburg, şi a lucrat împreună cu marele Rudolf Nureyev.

Sponsori / Parteneri