baroque-unknown - Bilete

BAROQUE UNKNOWN

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

BAROQUE UNKNOWN

Baroque Unknown” propune o perspectivă proaspătă asupra Barocului muzical. Proiectul ansamblul SEMPRE aduce un repertoriu alcătuit din lucrările celor unora dintre cei mai „necunoscuți” compozitori ai Barocului muzical european.

Cu toții am auzit de Bach, Vivaldi, Haendel, Rameau, Corelli. Mai puțini am auzit H. Albicastro, J.D. Heinichen, G J. Werner, N. Chédeville, G.A. Brescianello, J.G. Pisendel). Cunoscuți sau necunoscuți – muzica lor este sclipitoare, contrastantă, fascinantă și aduce în contemporaneitate acel spirit plin de inspirație creatoare permanentă și virtuozitate instrumentală.

Repertoriu:

J. Ph. Rameau (1683 – 1764): din opera ”Les Indes Galantes”:

Ouverture – Musette – Menuets

Nicolas Chédeville (1705 – 1782): Le Printemps ou Les saisons amusantes, op. 8 – La Moisson: Allegro – Largo – Allegro

H. Albicastro (1660 – 1730): Concertul în fa major, a 4, op. 7, Nr. 1:

Spiritoso – Allegro – Grave – Allegro

J. M. Leclair (1697 – 1764): Concertul în do major, op. 7, nr. 3:

Fără titlu – Adagio – Allegro assai

G. A. Brescianello (1690 – 1758): Triosonata în si minor, pentru două viori și basso continuo

Largo – Presto – Adagio – Presto

J. G. Pisendel (1687 – 1755): Concertul în re major, pentru vioară și orchestră de coarde:Vivace. Andante. Vivace – Andante – Vivace

Interpretează: ansamblul de muzică barocă SEMPRE:

- Mircea Ionescu / Rafael Butaru / Mircea Grigore Lazăr – vioară barocă

- Tamara Dica – violă barocă

- Zsombor Lázár – violoncel baroc,

- István Csata – violone

- Andrej Jovanic – chitară barocă (Belgrad)

- Raluca Enea – clavecin

Ansamblul SEMPRE a luat ființă în anul 2020 și reunește muzicieni specializați îninterpretarea muzicii vechi. Repertoriul abordat este, în principal, cel al Barocului muzical de secol XVIII dar programele de concert abordează și piese aparținând sec. al XVII-lea saulucrări din perioada premergătoare Clasicismului muzical.

Preocupările membrilor ansamblului se referă la autenticitatea interpretării (atât din perspectiva stilisticii muzicale cât și din cea a instrumentelor utilizate – copii fidele dupăoriginale istorice) și la cercetarea muzicologică minuțioasă, ce permite abordarea unorconcepte repertoriale originale.

Muzicienii ce formează ansamblul au urmat cursuri de specializare în domeniul muziciivechi, cicluri de master sau studii de licență în acest domeniu, la instituții de prestigiu din Europa și au o activitate de peste 20 de ani în domeniul muzicii vechi.

Printre producțiile din ultimii doi ani ale ansamblului se numără: Sempre Vivaldi, Haendelvs Haendel, Les Caractères, Baroque unknown.