budapest-gypsy-symphony-orchestra - Bilete

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Concert Budapest Gypsy Symphony Orchestra

Înființat în 1985, ansamblul, considerat Hungaricum – purtători ai valorilor universale maghiare şi rome, este o formație muzicală unică, cu valori artistice și tradiționale de renume mondial. A susținut mai mult de o mie de concerte în Africa, America, Asia, Australia și în multe orașe din Europa și a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness.

Budapest Gypsy Symphony Orchestra păstrează prin activitatea sa o tradiție artistică neprețuită, care nu are egal în lume. Pe lângă muzica clasică – inclusiv lucrări de Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Ceaikovski, Sarasate, Strauss – cântă, de asemenea, muzică țigănească tradițională maghiară și cântece populare. De la înființarea sa, grupul a lansat 27 de CD-uri și 5 DVD-uri, dintre care 5 au fost certificate cu platină și 9 cu aur.

Aceștia vor fi însoțiți la Sfântu Gheorghe de artiști locali și transilvăneni. Cântărețul Jakab Csaba din județul Mureș a trăit și a lucrat ca pianist și cântăreț în baruri din Norvegia timp de opt ani, apoi a făcut turnee în Japonia și Hong Kong. A cântat cu trupe și muzicieni precum Koszika, Andra, Szabó Előd, Váradi Roma Café, Vízi Imre, Maszkura și Kökény Attila. Anul trecut a cântat alături de Budapest Gypsy Symphony Orchestra la concertul aniversar de 35 de ani de la Arena Sportivă “Papp László” din Budapesta, unde și-a interpretat propriile compoziții în fața a 13.000 de persoane. Furus Ábel (vioară) și Kádár János Balázs (clarinet), elevi ai Liceului de Arte “Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, au obținut deja rezultate excelente la numeroase concursuri naționale și internaționale, în ciuda vârstei lor fragede.