jung960 - Bilete

C. G. Jung si „Cartea Rosie  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

C. G. Jung şi „Cartea Roşie” – Curs online

Lector

Ștefania Gubavu

Dată începere

6 noiembrie 2020

Oră curs

19:00

Număr ateliere

3

Frecvenţă

săptămânal, vineri (o întâlnire durează 2h)

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

18 ani

Cost

240 de lei (total pentru trei întâlniri)

Cursul va avea loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Apariţia psihologiei abisale, la începutul secolului al XX-lea, a readus omului realitatea vieţii sale interioare. Aceasta se pierduse cândva, pe drum, fiind permisă doar artiştilor şi nebunilor. Începând cu Freud şi Jung, lumea interioară a fiecăruia capătă identitate şi profunzimi nebănuite până atunci.

Carl Gustav Jung este printre primii exploratori ai celor mai îndepărtate experienţe umane. Călătoria sa interioară stă drept dovadă în „Cartea Roşieʺ, ce nu s-a vrut niciodată a fi o carte pentru alţii, ci jurnalul celor mai intime trăiri ale sale.

Vă propun să discutăm despre câteva dintre ideile cu care Jung a revenit din aceste confruntări cu inconştientul, pentru a ne lua fiecare ce avem nevoie pentru o mai profundă cunoaştere de sine. Desigur, vom evita să transformăm „Cartea Roşie” într-o Biblie de urmat sau într-o rătăcire.

Vom aborda teme precum:

  • Contextul vieţii lui Jung dinaintea confruntării cu inconştientul;
  • Apariţia viziunilor;
  • Tehnica imaginaţiei active;
  • Imaginile ca impresii (simboluri) ale sufletului;
  • Călătoria eului; figuri interioare;
  • Relaţia Eu-Sine;
  • Nevoia de sens;
  • Dimensiunea spirituală a psihicului etc.

Anii în care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importantă a vieţii mele, în decursul căreia s-au decis toate lucrurile esenţiale. Atunci a început totul, iar amănuntele care au urmat sunt doar nişte completări şi lămuriri. Întreaga mea activitate ulterioară a constat în a elabora ceea ce ţâşnise în acei ani din inconştient şi mai întâi mă inundase, mă copleşise. A fost materia primordială pentru opera unei vieţi.” – C.G. Jung, Amintiri, vise, reflecţii

imagine: detaliu dintr-o ilustraţie ce apare în Cartea Roşie

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.